Afbeelding
Foto:

Kindjes van d'n Omloop blij verrast

HOEVEN - Zoals voor vele verenigingen ziet het iets leuks organiseren heel anders uit dit begin van het jaar 2020. Ook voor wijkvereniging d'n Omloop. Toch maakte het bestuur er weer een feestje van.

DOOR VERA DE GEUS

"Zoals elk jaar doen we voor de kleine kindjes Paaseieren zoeken in het bos. Maar door het coronavirus konden we dit evenement ook natuurlijk niet door laten gaan. Dus bedachten we iets nieuws. Als de kindjes niet massaal naar de paashaas mogen komen, dan komt de paashaas gewoon op veilige afstand aan huis", vertelt men.

De paashaas vroeg eerder al of de kindjes een leuke tekening wilden maken. Iedereen die iets leuks had ingeleverd, kreeg een bezoekje van de paashaas. Eerst verstopte hij chocolade paashazen in de buurt van de paashaas en daarna belde hij aan. "Zo kon de paashaas op veilige afstand zien hoe de chocolade paashazen gezocht werden. De kinderen en ouders vonden dit een geweldige actie. En de 70 kleurplaten en tekeningen die ingeleverd zijn, zijn door ons naar verzorgingshuis Kroonestede in Hoeven gebracht zodat de mensen er daar van konden genieten in deze eenzame maanden. Kortom het was uiteindelijk een zeer geslaagde evenement met veel blije gezichten." [l]