De basisschool werd volledig nieuw gebouwd en begin maart 2018 officieel geopend.
De basisschool werd volledig nieuw gebouwd en begin maart 2018 officieel geopend. Foto:

BS Uniek te klein, noodlokalen als tussenoplossing

HOEVEN - Vanaf komend schooljaar komt basisschool Uniek in Hoeven structureel drie lokalen tekort. Om die reden worden er drie noodunits op het schoolplein gezet. Over twee jaar kan er een aanbouw gereed zijn, maar tot die tijd moet dit soelaas bieden. De basisschool werd volledig nieuw gebouwd en begin maart 2018 officieel geopend.

DOOR VERA DE GEUS


"Vanwege de groei van het aantal leerlingen op basisschool Uniek in Hoeven is sprake van een tekort aan onderwijsruimte", zo laat de gemeente Halderberge weten die bereid zegt te zijn medewerking te verlenen aan de plaatsing van drie noodlokalen naast de school. Op termijn komt er een Integraal Huisvestingsplan (IHP) waar de gemeenteraad haar goedkeuring voor moet geven. Daar zegt basisschool Uniek niet op te kunnen wachten.

Extra ruimte

De Borgesius Stichting en de gemeente Halderberge hebben daarom onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden om de behoefte aan extra onderwijsruimte in te vullen. Zij trekken de conclusie dat tijdelijke huisvesting in de vorm van drie noodlokalen ter overbrugging van de periode tot permanente nieuwbouw is gerealiseerd de beste oplossing biedt.

Permanente aanbouw

De kosten van zo'n 130.000 euro komen uit de reservepot Onderwijshuisvesting. "In principe eindigt de noodhuisvesting per 1 augustus 2022, waardoor er dan een alternatief moet zijn om de leerlingen goed te huisvesten. Samen met het schoolbestuur wordt gewerkt aan een structurele oplossing in de vorm van een permanente aanbouw", laat de gemeente weten. [l]