Afbeelding
Foto:

Saver: 'Kledingkast opgeruimd? Bewaar je kleding nog even thuis!'

HALDERBERGE- Afvalverwerker Saver roept inwoners van de gemeente Halderberge op om hun textiel voorlopig even niet in de containers van Saver te gooien.

Inwoners zijn deze dagen, mede door het warme weer én de coronamaatregelen, hun kledingkasten flink aan het opruimen en daarbij worden tal van oude kledingstukken weggegooid. Normaal mogen die ingeleverd worden in de groene verzamelcontainers van Saver, maar de afvalverwerker roept inwoners nu op om dat voorlopig even niet te doen.

"Om overvolle textielcontainers te voorkomen, vragen wij u uw textiel voorlopig thuis te bewaren en niet naar onze groene verzamelcontainers te brengen." Saver vraagt mensen om hun textiel thuis te bewaren in een dichte zak en op een droge plek. "Zodat u het later ofwel naar De Kringloper, ofwel naar een verzamelcontainer kunt brengen."

Verschillende afvalbedrijven en gemeenten roepen inwoners hiertoe op, omdat de stapel met textiel in de loodsen van de afvalbedrijven steeds groter wordt. Maar door de coronamaatregelen zijn er geen medewerkers om de kleding allemaal te sorteren. Ook kunnen de spullen nu niet geëxporteerd worden. [l]