Familie Vermunt is enthousiast over de Hoevense versie.
Familie Vermunt is enthousiast over de Hoevense versie. Foto:

Hoeven krijgt haar eigen versie van Ganzenbord

HOEVEN - C.S. De Peejenzaaiers en Drukkerij Novum slaan handen in een om de Doevese versie van het eeuwen oude Ganzenbord te verspreiden in Hoeven en de families dus aan het Ganzenborden krijgen. Zo dragen zij op een hele leuke manier bij om de lockdown, die heel Europa in zijn houdgreep houdt, wat dragelijker te maken.


De creatieve brein achter deze leuke Doevese versie van Ganzenbord is Hoevenaar Tim van den Berg. "Uit zijn koker komen wel vaker briljante ideeën en hilarische activiteiten",zo vertelt Tom van den Hout oftewel Prins Tommes. "Ja zo af en toe komt er wat bij me binnen, dat leg ik op de plank en later ontplooid zich dat tot iets grappig,. Nu met de Corona-crisis kwam het dus mooi uit dat ik dit nog op de plank had liggen", aldus oud prins Baarug. "Mijn ideeënkoker is groot, de penningmeester is er jaloers op", grapt Tim.


"Het Doeves Ganzenbord moest door de mensen thuis uitgeprint worden, maar gelukkig hebben we in Halderberge geweldige ondernemers", zo vertelt Tom. Drukkerij Novum heeft een groot aantal spellen met uitleg uitgeprint en verspreid bij de Hoevense ondernemer. Daar kunnen ze gratis worden afgehaald. Oscar en Gisela van Drukkerij Novum: "Wij zijn zelf echte spelletjes-fanaten,. We hebben het Ganzenbord natuurlijk eerst zelf gespeeld en het was zo leuk dat we heel Hoeven dat graag cadeau willen doen."

De Doevese versie van Ganzenbord is bij verschillende Hoevense ondernemers zoals Bloem & Geur en The Wildstore gratis te verkrijgen, ook via de Facebook-pagina van De Peejenzaaiers is het spel te downloaden. [l]