FOTO CONNY VAN CAAM
FOTO CONNY VAN CAAM Foto: Conny van Caam

Hennie Clemens en Lody Johannes maken bewoners Blankershof blij

OUD GASTEL - De bewoners van wozoco Blankershof in Oud Gastel hebben een bijzondere middag achter de rug. Hennie Clemens uit Bosschenhoofd en Lody Johannes uit Roosendaal kwamen als zangduo HeLo de senioren verblijden met een prachtig buitenoptreden. Er moesten wat extra maatregelen getroffen worden zodat iedere de veilige afstand kon bewaren, maar het werd een groot succes. Zowel voor de artiesten als voor de toeschouwers.

"Onze insteek is om bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen te vermaken in deze moeilijke en voor sommigen onbegrijpelijke tijd. Op deze manier willen wij een steentje bijdragen door een gratis optreden aan te bieden aan instellingen die hier gehoor aangeven. Zo ook dus bij Blankershof", vertelt Lody desgevraagd. "Hennie en ik zingen al een paar jaar samen en treden op waar wij onze muziek maar mogen laten horen."

Aanvullen

Hennie zingt onder andere Neil Diamond en Frank Sinatra tot aan Elvis toe. "Zijn prachtige donkere stem leent zich dan ook geweldig voor deze liedjes van deze muzikanten, maar ook Nederlandstalige liedjes schuwt hij niet", zo vertelt Lody. "Ik zing van pop, jazz tot aan klassieke muziek en opera toe. Zo vullen wij elkaar mooi aan! Ons muziekgenre varieert dan ook van Nederlandstalig, tot pop en nummers uit de oude doos, jazz tot klassieke muziek zoals het Avé Maria. Dat laatste zingen we alleen op verzoek." Hennie en Lody hebben in deze tijd al heel wat (eenzame) ouderen een mooie middag bezorgd. Ook het bezoek aan Blankershove was mede door het stralende weer een groot succes. [l]