Digitale Lintjesregen brengt vijf onderscheidingen in Halderberge

HALDERBERGE - Zoals altijd vond de lintjesregen de vrijdag voor Koningsdag plaats. Dit keer kon burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot vanwege de coronamaatregelen de versierselen niet zelf opspelden, maar wél belde ze hoogstpersoonlijk met de zes gelukkigen die koninklijk onderscheiden werden. Dit waren Kees van Peer uit Oudenbosch, Paul Bakkers, Piet Lauwerijssen, Mario Manniën en Lia Uitdehaag-de Rooij, alle vier uit Hoeven en Rieni Voermans uit Gorinchem. De echte overhandiging houden zij natuurlijk tegoed.

DOOR VERA DE GEUS

Paul Bakkers is onder andere al vele jaren actief voor Heemkundekring de Honderd Hoeven. Ook is hij lid van buurtpreventieteam wijk Bovendonk. Ook Piet Lauwerijssen is betrokken bij Heemkundekring de Honderd Hoeven. Verder is hij lid van de buurtpreventieteams Brandestee en Bovenhei in Hoeven.

Mario Manniën is ook lid van de heemkundekring. Daarnaast is hij al twaalf jaar vrijwilliger bij de Fietsvierdaagse waar hij onder andere de verschillende routes controleert.

Kees van Peer uit Oudenbosch is sinds 2003 chauffeur van de Plusbus in Halderberge. Tevens is Van Peer kerkwacht en vrijwilliger voor de kerststal-commissie van Basiliek H.H. Agatha en Barbara. Vroeger was hij oprichter en voorzitter van de Katholieke Arbeiders Jeugd. Naast alle vrijwilligersactiviteiten is Van Peer mantelzorger voor zijn echtgenote.

Lia Uitdehaag-de Rooij uit Hoeven werd ook gebeld door de burgemeester. Zij is sinds 1985 lid en sinds 1992 bestuurslid van de Heemkundekring in Hoeven. Eerder was ze secretaresse van de Hoevense Vrouwen Vereniging en funfeerde ze jarenlang als wijkleidster. Sinds 2011 is ze ook vrijwilligster bij Stichting Homico in Bosschenhoofd.

Rieni Voermans woont in Gorinchem, maar is wel lid van de Heemkundekring de Honderd Hoeven. Daarom werd ook hij door burgemeester Heleen van Rijnbach-deGroot op de hoogte gebracht van zijn Koninklijke onderscheiding. Zijn onderscheiding telt eigenlijk niet mee voor Halderberge, maar hij krijgt hem wel hier uitgereikt. Binnenkort start een serie met de gedecoreerden. Zie ook de fotopagina elders in de Bode! [l]