Afbeelding
Foto:

Bewoners Aloysiushof verrast met zelfgemaakte kaart

OUDENBOSCH - Norah (12) en Ruben (9) uit Oudenbosch vervelen zich niet in deze corona crisis: ze maakten zelf 47 aquarel kaarten en verrasten hiermee de bewoners van hun appartementencomplex.

Norah vertelt: "Er wonen veel ouderen in ons gebouw die alleen zijn en bij sommige mensen kan helemaal niemand op bezoek komen. Daarom hebben wij thuis kaarten gemaakt met mijn aquarelspullen. Er staan bijvoorbeeld bloemen, ballonnen, hartjes en klavertjes vier op; die staan symbool voor hoop. Mijn broertje Ruben houdt eigenlijk niet van tekenen en knutselen en speelt veel liever buiten, maar toch heeft hij er twee gemaakt! Nu is wel al mijn speciale aquarel papier op maar mama koopt nieuwe voor me."

Rutte

Norah en Ruben stopten de kaarten dinsdagavond na de persconferentie van Mark Rutte in de brievenbus. Norah: "Bij een persconferentie hoop je op goed nieuws, maar niet alles kan in een keer opgelost zijn. Juist dan is het fijn om een kaartje te krijgen."

Cupcake

Eerder hebben Norah en Ruben al cupcakes gebakken en uitgedeeld in het gebouw. Norah: "We konden er natuurlijk geen 47 maken, maar aan de mensen waarvan we wisten dat ze alleen zijn en zeker in deze tijd, hebben we een chocolade cupcakeje gegeven." Norah: "Ik hoop dat door deze actie meer kinderen iets gaan doen voor eenzame mensen ook als de school weer open gaat. Want het is heel leuk om iemand anders blij te maken!" [l]

Afbeelding