ARCHIEFFOTO GEMEENTE HALDERBERGE
ARCHIEFFOTO GEMEENTE HALDERBERGE Archieffoto: Gemeente Halderberge

CHAPEAU: Tussentijdse resultaten van de vragen over de coronacrisis volgen al in april.
KOP: Gemeente en OKH gaan ondernemers weer peilen

OUDENBOSCH - De gemeente Halderberge en Ondernemerskring Halderberge (OKH) nodigen alle Halderbergse ondernemers uit om mee te doen aan de online Ondernemerspeiling 2020. De ondernemerspeiling wordt om het jaar uitgezet. Het is de derde keer dat de peiling gehouden wordt. De peiling staat drie weken open. Tussentijdse resultaten van de vragen over de coronacrisis volgen al in april.

VAN ONZE REDACTIE

Als resultaat van de eerdere peilingen zette Halderberge fors in op dienstverlening, communicatie, samenwerking met ondernemers, investeren in winkelgebieden en bedrijventerreinen. Deze peiling checkt of ondernemers dat ook ervaren. De vragen gaan onder andere over de omgeving van het bedrijf, bereikbaarheid, het contact met de gemeente, economisch beleid en de service van de gemeente.

Coronacrisis

De gemeente Halderberge staat op veel manieren klaar voor haar ondernemers. In deze tijd met maatregelen rondom het coronavirus, maar ook daarna. De gemeente ondernam initiatieven voor ondernemers rondom de coronacrisis. Daar gaan de vragen in deze peiling ook over. Zijn ondernemers voldoende bekend met deze initiatieven? En wat kan de gemeente nog meer voor hen betekenen?

Belang

Thomas Melisse, wethouder Economische Ontwikkeling: "Ik schrik heel erg van de klappen die ondernemers nu krijgen. Dit raakt Halderberge in het hart! We hebben er allemaal belang bij dat ondernemers deze stille storm doorstaan. Halderberge draait niet zonder ondernemers. We hebben 2.830 inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel. Samen zorgen zij voor werkgelegenheid en bedrijvigheid op bedrijventerreinen, in de kernen en het buitengebied."

'Ik schrik heel erg van de klappen die ondernemers nu krijgen'

"Ze houden ook de wijkeconomie draaiende. Samen zorgen ondernemers voor een goed aanbod voor inwoners. Ze maken Halderberge aantrekkelijk en leefbaar. Ook door hun bijdrage aan het maatschappelijk leven. Daarom wil ik juist nu weten hoe het hen vergaat. Van hen wil ik horen hoe de gemeente kan helpen."

Onvoorspelbare tijd

Dankert Geene, ondernemer en voorzitter Ondernemerskring Halderberge (OKH): "De OKH telt op dit moment bijna 150 leden. Ook als netwerkclub zijn we er in deze uitdagende en onvoorspelbare tijd voor onze leden. Juist nu is het belangrijker om samen op te trekken en de juiste informatie met elkaar te delen. Om een goed beeld te krijgen van de acute behoefte tijdens de corona-crisis, vragen wij alle ondernemers in Halderberge deze vragenlijst in te vullen. Samen met de gemeente bekijken wij dagelijks de resultaten van de corona-gerelateerde vragen om zo snel als mogelijk te kunnen anticiperen". De OKH is er voor iedere ondernemer of onderneming uit Halderberge, juist nu."

De peiling staat drie weken open. Tussentijdse resultaten van de vragen over de coronacrisis volgen volgens de gemeente Halderberge deze maand nog om snel te kunnen handelen. [l]