Afbeelding
Foto:

Hoeven maakt er ondanks alles een koninklijk feest van

HOEVEN - Ondanks de Coronacrisis hebben veel Hoevenaren thuis toch een leuke Koningsdag gevierd. Normaalgesproken trekt het hele dorp richting Bovendonk, waar het Oranjecomité Hoeven de hele dag voor vertier zorgt met een versierde fietsenoptocht, spelletjesparcours, brandweerspellen, voet- en korfbalwedstrijden en de nodige muzikale omlijsting.

Dit jaar liep het allemaal anders. Ronald van Heijningen: "We beginnen altijd ruim van tevoren met alle voorbereidingen en de vergunning was dan ook allang aangevraagd toen het kabinet bekend maakte dat Koningsdag 2020 niet door kon gaan. Na dat vervelende bericht zijn we niet bij de pakken neer gaan zitten, maar hebben we digitaal de koppen weer bij elkaar gestoken om te kijken wat we nog wel konden doen voor Hoeven."

Draaiorgel

Resultaat daarvan was een nostalgisch draaiorgel dat de hele middag op verschillende plekken in Hoeven waar veel ouderen wonen muziek heeft gespeeld. Voor de kinderen was er een stoepkrijtwedstrijd en de volwassenen mochten een foto insturen van hun nationale toostmoment om 16.00u.

Oranjesoezen

De leden van het Oranjecomité zijn verdeeld en op gepaste afstand de hele dag in het dorp aanwezig geweest om te kijken hoe iedereen op zijn eigen manier er een leuke dag van maakte. Ronald: "We hebben ook veel praatjes gemaakt, ook met mensen die het in deze tijd extra moeilijk hebben. In overleg met de gemeente zijn een aantal adressen geselecteerd waar we zijn langs gegaan met een kleine attentie in de vorm van een doosje met oranjesoezen." Ook zijn alle gedecoreerden verrast met een huisbezoek en is hen traditiegetrouw een flesje Oranjebitter aangeboden als felicitatie voor de koninklijke onderscheiding.

Bovenhei

In de wijk Bovenhei hadden enkele creatieve ouders een slim idee bedacht en uitgewerkt om de kinderen toch hun leuke spelletjesmiddag te geven, zonder de 1,5m regel te overtreden en/of samen te scholen. De achtertuinen werden omgetoverd tot spelletjesparcours en de ouders stonden bij hun eigen woning op de oprit om de kinderen te ontvangen en uitleg te geven. De kinderen gingen te voet of zelfs met versierde fietsjes de hele straat door van tuin naar tuin. Ze konden ze toch korfballen, blikgooien, sjoelen, koekhappen etc.

Quiz

De zon scheen op Koningsdag fel aan een strak blauwe hemel. Mede hierdoor heeft Hoeven ondanks alles kunnen genieten van een leuke en mooie dag. Ronald: "Om de dag ook voor onszelf mooi af te sluiten hebben we 's avonds met onze club een online Konigsdagquiz gespeeld." [l]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding