Aangepaste programma's voor Dodenherdenking

HALDERBERGE - Voor de Dodenherdenking op maandag 4 mei is er in Halderberge in verband met de coronamaatregelen een aangepast programma opgesteld door de plaatselijke Oranje Comités in overleg met de gemeente Halderberge. Hierbij is het uitgangspunt dat dit jaar de herdenking sober en respectvol wordt ingevuld binnen de geldende beperkingen.

De ceremonies vinden net als andere jaren plaats bij de herdenkingsmonumenten in Hoeven, Oud Gastel en Oudenbosch. Dit jaar echter zonder publiek. Wij willen iedereen oproepen zich hier aan te houden en 4 mei thuis te herdenken.

Geen toespraken

In Oud Gastel en Oudenbosch worden door de voorzitters van de Oranje Comités en respectievelijk wethouder Hans Wierikx en wethouder Jan Mollen kransen gelegd nadat de taptoe is gespeeld en de 2 minuten stilte in acht zijn genomen. Bij deze herdenkingen worden geen toespraken gehouden. Een fotoverslag hiervan volgt op de gemeentelijke facebookpagina.

YouTube

Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot is aanwezig bij de kranslegging in Hoeven. De ceremonie in Hoeven is live te volgen via het Youtube-kanaal (https://bit.ly/youtube4mei) van de gemeente Halderberge en de facebookpagina's van de gemeente Halderberge en Oranje Comité Hoeven.

Het programma in Hoeven is als volgt:

19:55 uur        Ontsteken bevrijdingsvuur

19:56 uur        Woord van bemoediging door Frank van Gerven namens de R.K. Parochie H. Bernardus van Clairvaux

19:59 uur        Taptoe vanuit conferentiecentrum Bovendonk. Op meer dan 25 andere plaatsen in Hoeven blazen muzikanten, op hetzelfde moment vanuit hun tuin of slaapkamerraam, de Taptoe.

20:00 uur        2 minuten stilte

20:02 uur        Toespraak door Heleen van Rijnbach – de Groot, burgemeester van Halderberge

20:07 uur        Kransenleggingen en leggen van herinneringssteentjes door scouting Maria Goretti Hoeven

20:15 uur Slotwoord door Ronald van Heijningen, voorzitter Oranje Comité Hoeven [l]