Fanfare wordt gerund door twintig vrijwilligers. Foto: Ad Berkouwer
Fanfare wordt gerund door twintig vrijwilligers. Foto: Ad Berkouwer Foto: Ad Berkouwer

Filmtheater Fanfare denkt na over invulling na 1 juni

OUDENBOSCH - Filmtheater Fanfare kan terugkijken op een mooi jaar. De bezoekersaantallen gingen omhoog, de publiekswaarderingen liegen er niet om en er werd volop samengewerkt binnen de culturele organisaties in Halderberge. De laatste weken moesten de deuren gesloten blijven, maar men denkt nu al volop na over de periode na 1 juni.


DOOR VERA DE GEUS


Het bezoekersaantal groeide van 5525 in 2018 naar 5974 in 2019, een plus van 8%, net zo veel als de landelijke groei van de gezamenlijke Nederlandse filmtheaters. Eind 2019 staat de totaalteller op 65.068. "De best bezochte titel van het jaar was Downton Abbey (publieksscore 8,44), er moesten zelfs stoelen worden bijgezet", vertelt Ad Uijtdewilligen. Volgens Uijtdewilligen is Fanfare er altijd op uit om samen te werken met andere instellingen. "In samenwerking met ‘Cultuur Oudenbosch’ verzorgden we rond de film At eternity’s gate een totaalprogramma over Vincent van Gogh, voor de afdeling Oudenbosch van De Zonnebloem werd Bohemian Rhapsody (her)vertoond, in samenwerking met de Bibliotheek VANnU werd in het kader van de ‘Wereld Alfabetiseringsdag’ op 8 september The reader (her)vertoond en voorafgaand aan Fisherman’s Friends traden De Bossche Maten uit Oudenbosch op. In samenwerking met de werkgroep Halderberge van Amnesty International ten slotte werd rond de ‘Dag van de mensenrechten’ op 12 december de film Sorry we missed you (9,0) vertoond.


Toekomst

Men denkt men na over de invulling na 1 juni. "Natuurlijk hopen we zo snel mogelijk de reguliere vertoningen te hervatten", zegt hij. Verder zijn er plannen voor opnieuw een samenwerking met Cultuur Oudenbosch in het kader van het Beethovenjaar en rond de film Boy Ecory van Frans Weisz wordt in samenwerking met de Gidsen van Saint Louis en de heemkundekring een programma voorbereid. [l]

-