Een onverwachts succes dankzij Corona

OUDENBOSCH - Sinds de lockdown is Astrid gestart met de Crea-ateliers. Eigenlijk zou zij deze wekelijks op woensdag- en vrijdagmiddag gaan geven in de bibliotheek: voorlezen, zingen, spelen, creatief, motoriek, verbondenheid, gezelligheid, eigenheid en zelfbewust zijn voor kleuters. De materialen lagen klaar, de workshops waren voorbereid en toen... Toen kon het allemaal geen doorgang vinden.



Creatief als Astrid is, nam zij het initiatief om live te gaan op Zoom, iedere woensdagochtend. Om 9.30 uur. Sinds die ene woensdagochtend is het uitgegroeid van 15 minuten met 2 kinderen, naar wekelijks ruim 40 minuten met 6 verschillende gezinnen (met ieder 2 of meer kids) soms een vriendje of vriendinnetje er nog bij i.v.m. opvang. 13 mei j.l. was het tiende Crea-atelier op woensdag en sinds vorige week is er ook een Crea-atelier op vrijdag.


Gesprekken
"In het begin was ik vooral aan het woord en luisterden de kinderen naar het verhaal en probeerden mee te doen met het spelletje. Maar inmiddels zijn er hele gesprekken tussen de kinderen en mij, over vanalles en nog wat. Ze willen ook hun knuffel laten zien of een losse tand. Eigenlijk precies zoals ik hoopte dat het in de 'fysieke' Crea-ateliers zou gaan, zo gaat het nu online. Afgelopen week toen ik het Crea-atelier afsloot, kreeg ik kushandjes toegeworpen en werd er 'ge-ahht' omdat het klaar was.

Betrokkenheid
De betrokkenheid van de ouders is ook groot. Zeker bij de hele jonge kinderen is er soms nog weleens wat hulp nodig. Ouders kunnen zich aanmelden bij mij, of via een inschrijflink: https://linktr.ee/creationsbyastrid
Twee dagen voor het Crea-atelier start ontvangen zij dan een mail met wachtwoord en inloglink. Ook ontvangen ze een document met bijvoorbeeld de tekst van het liedje of de uitleg van een opdracht die ik ga doen.
Veel hebben ze niet nodig: een werkende computer/laptop/telefoon met beeld én geluid + papier en kleurpotloden.
Ik hoop dat we over een poosje in de bibliotheek of elders ook weer écht aan de slag kunnen, zodat ik kinderen beter kan begeleiden wanneer ze moeite hebben met de motorische oefeningen, maar ook omdat de speelse dans- en tekenactiviteiten dan nóg beter tot hun recht kunnen komen. Ook omdat we dan met scheerschuim/zand/verf kunnen werken. Nu zit niet iedere ouder daar thuis op te wachten.
Ik ben ook bezig om de mogelijkheden te bekijken van een Crea-atelier voor (kinder)feestje online. [l]