Zeemannenkoor De Kreekrakkers tijdens een optreden. FOTO JOSE FIEVET
Zeemannenkoor De Kreekrakkers tijdens een optreden. FOTO JOSE FIEVET Jose Fievet

Zeemannenkoor de Kreekrakkers bezoekt zorginstellingen

STAMPERSGAT - Zeemannenkoor ’De Kreekrakkers’ gaat op 2e Pinksterdag gratis optredens verzorgen bij zorginstellingen in Oudenbosch. Dit in het kader van een 'Hart onder de riem te steken voor de bewoners en het verplegend personeel'.


In deze vreemde coronatijd is het niet mogelijk geweest voor families om op bezoek te gaan bij de bewoners. Hierdoor zijn de bewoners volledig aangewezen op het verplegend personeel. Door de RIVM maatregelen ter voorkoming van besmetting werd extra inzet van het personeel vereist. Nu vanaf 1 juni de deuren weer beperkt open gaan voor de familie om de bewoners te bezoeken, hadden ‘De Kreekrakkers’ het idee om dit muzikaal te omlijsten. Na goedkeuring van de Gemeente Halderberge werden de zorginstellingen benaderd en die vonden het een geweldig initiatief en verleende hun volledige medewerking. Zeemanskoor ‘De Kreekrakkers’ zal de optredens vanuit buitenplaats (tuin) naar de bewoners, personeel en aanwezige familieleden brengen.
Ook voor het koor zal is fijn om elkaar weer te zien na bijna 3 maanden zonder repetitie en optredens. Om deze optredens te verzorgen zonder repetities, gaan ‘De Kreekrakkers’ een uitdaging aan die ze zeker wel aan durven. Voor het koor zijn er nodige maatregelen van toepassing zoals de 1,5 meter afstand. Gebruikelijk maakt men met 2 leden gebruik van 1 muziek standaard, nu zal dit niet het geval zijn. Het verplaatsen naar de diverse locaties zal gaan volgens de geldende voorschriften. Het belangrijkste in dit geheel is om bewoners, personeel en familie te vermaken met hun bekende meezingers.

Schema van de optredens: 11.00 uur Zorginstelling TomarWonen Oudenbosch; 13.30 uur Zorginstelling Het Oostkwartier; 14.30 uur Zorginstelling De Zelleberge; 16.00 uur ons clubhuis ’t Pleintje Stampersgat.[l]