Het monumentale toegangsgebouw uit 1889 klaar om de bezoekers veilig te kunnen ontvangen. FOTO FRANK VAN ANDEL
Het monumentale toegangsgebouw uit 1889 klaar om de bezoekers veilig te kunnen ontvangen. FOTO FRANK VAN ANDEL Frank van Andel

Arboretum Oudenbosch gaat weer open

OUDENBOSCH - Op Tweede Pinksterdag start de uitgestelde seizoenopening van de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch. Door de coronacrisis moest de opening van het seizoen 2020 van het Arboretum Oudenbosch worden uitgesteld. Maar per 1 juni wordt de tuin weer opengesteld voor het publiek.

In verband met de nog steeds geldende veiligheidsmaatregelen zijn er wel de nodige aanpassingen. Zo moeten bezoekers van de tuin in het entreegebouw en in de tuin de algemeen geldende afstand van 1,50 meter tot elkaar houden. Verder zijn er voorlopig tot 1 september geen concerten en exposities. De geplande rondleidingen op de 2e zondag van de maand gaan uit veiligheidsoverwegingen niet door. Bezoekers verlaten de tuin niet langer via de ingang maar via een met pijlen aangegeven alternatief. In de ontvangstruimte voor de bezoekers staat ontsmettingsgel en doekjes en is de koffieautomaat buiten gebruik gesteld. Wanneer u even wilt uitrusten op een van de vele banken houdt u dan aan de 1,5 meter afstand regel.

Het thema voor 2020 is ‘Religieus Erfgoed’ bomen van herinnering. Het Arboretum Oudenbosch herbergt belangrijke elementen uit het Religieus Erfgoed van Oudenbosch en meerdere bomen herinneren ons aan gebeurtenissen uit het verleden. Over dit thema verschijnt in de loop van de maand juni een nieuwe brochure.

Openingstijden ongewijzigd.

U bent dus vanaf 1 juni weer welkom elke zondag tot en met 31 oktober 12.00-17.00 uur en elke dinsdag tot en met zaterdag van 13.30-16.30 uur en op Eerste en Tweede Kerstdag van 12.00-16.00. Geen evenementen, concerten en exposities in juni, juli en augustus. De evenementen, concerten en exposities die voor de maanden komende maanden ingepland stonden gaan niet door, met uitzondering van expositie in de tuin.[l]