Het H. Hartbeeld omringd door bruine beukenbomen behorend tot het Religieus Erfgoed in de tuin. FOTO TON COENEN
Het H. Hartbeeld omringd door bruine beukenbomen behorend tot het Religieus Erfgoed in de tuin. FOTO TON COENEN Ton Coenen

Bezinnen in ’t Groen in het Arboretum

OUDENBOSCH - Voor een bezoek aan de tuin zijn er in verband met de nog steeds geldende veiligheidsmaatregelen wel de nodige aanpassingen.


Zo moeten bezoekers van de tuin in het entreegebouw en in de tuin de algemeen geldende afstand van 1,50 meter tot elkaar houden. Verder zijn er voorlopig tot 1 september geen concerten en exposities in de theekoepel en in het entreegebouw. Ook de geplande rondleidingen op de 2e zondag van de maand gaan uit veiligheidsoverwegingen niet door. Bezoekers verlaten de tuin via een met pijlen aangegeven alternatief. Verder zijn er in de ontvangstruimte voor de bezoekers ontsmettingsgel en doekjes en is de koffieautomaat buiten gebruik. Ondanks de bovenstaande beperkingen is een bezoek aan de tuin zeer de moeite waard.


Schrijfochtend

Op zondag 7 juni gaat Bezinnen in het Groen in het Arboretum weer van start! In verband met de Coronacrisis wat later dan gepland, maar niet minder verstillend. We trappen ons jaar af met een schrijfochtend in de tuin onder leiding van redacteur en schrijfcoach Paulina Damen.


Herinneringen aan groen

Op deze schrijfochtend haal je door gerichte opdrachten herinneringen op aan het groen in je leven. Welke herinneringen komen er bij jou boven als je buiten in het groen wandelt? Denk je aan de hut die je met je vriendjes bouwde in het park? Aan de bramen die je snoepte onderweg naar het strand? Aan het plukken van appels samen met oma? Of misschien wel aan die romantische wandeling met je geliefde op de hei? Het Arboretum is een geweldige plaats om verborgen herinneringen terug te vinden. En die herinneringen verwerk je onder begeleiding in een (ultra)kort verhaal, sfeerbeschrijving, gedicht of misschien wel een dialoog? Niets moet, alles mag. Na twee uur schrijven ga je naar huis met een paar pareltjes van herinneringen.

Praktisch

De schrijfochtend is op zondag 7 juni van 10.00-12.00 uur. Iedereen kan meedoen, ervaring met schrijven is niet nodig. We hebben plaats voor 12 deelnemers.

Aanmelden kan met een mail naar jamie@jamienederpel.nl. Bij regen kan de ochtend helaas niet doorgaan. Mocht dat het geval zijn, ontvang je hierover de dag ervoor bericht op het mobiele nummer dat je bij ons opgeeft.

Thema voor 2020

Thema voor 2020 is ‘Religieus Erfgoed’ bomen van herinnering. Het Arboretum Oudenbosch herbergt belangrijke elementen uit het Religieus Erfgoed van Oudenbosch en meerdere bomen herinneren ons aan gebeurtenissen uit het verleden. Over dit thema verschijnt in de loop van de maand juni een nieuwe brochure.

Openingstijden ongewijzigd

U bent dus vanaf 1 juni weer hartelijk welkom in het Arboretum Oudenbosch elke zondag tot en met 31 oktober 12.0-17.00 uur en elke dinsdag tot en met zaterdag van 13.30-16.30 uur en op Eerste en Tweede Kerstdag van 12.00-16.00.[l]