Zorgen over wegverbredingen bij wegversmallingen

OUDENBOSCH/OUD GASTEL - Gert Logt van Voor De Gemeenschap (VDG) zet grote vraagtekens bij de werkzaamheden bij onder meer de Drie Weikes tussen Oudenbosch en Oud Gastel. Hij is naar eigen zeggen stomverbaasd dat de wegversmallingen aangevuld worden met een wegverbreding. De gemeente Halderberge kon inhoudelijk nog niet reageren.


DOOR VERA DE GEUS


"Met ‘stomme’ verbazing hebben wij geconstateerd dat er nu plotseling een wegverbreding voor en na de wegversmallingen ter hoogte van de rotonde op de oude doorgaande route is aangebracht bij onder meer de Drie Weikes. Door deze wegverbreding, los van de kwalitatieve uitstraling, zal er niet voor zorgen dat de snelheid verder gaan afnemen, Integendeel. De chicanes kunnen nu al met 60 km/u genomen worden en door deze verbreding zal de snelheid verder toenemen", zegt Logt die wil weten wat hier de reden van is. Ook wil hij weten wat de kosten zijn van 'dit niet bepaald fraai uitgevoerde werk'.


'Burgers snappen dit
zig-zag beleid niet'

Gevaarlijker

Logt stelt ook vragen over de voorrangsregeling in het centrum van Oudenbosch. Hij stoort zich aan de aanpassingen terwijl de herinrichting van de doorgaande route gereed was. "30km-snelheidsbeperking betekent dat er ontwerp eisen zijn: geen voorrangsregeling, geen voetgangersoversteekplaatsen en dergelijke. Toch zijn deze eerder aangelegd en worden nu ,in verschillende fasen en lang niet allemaal, weer verwijderd. Burgers snappen dit zig-zag beleid niet. Daarnaast horen we van veel inwoners van Oudenbosch dat de nieuwe situatie veel gevaarlijker is geworden dan voorheen met de voorrangskruisingen. Het is dwaalbeleid", zo besluit hij. De gemeente Halderberge kon vooruitlopend op de officiële beantwoording van de vragen nog niet inhoudelijk reageren op de kritiek. [l]