Lions ruimen Slobbe Bos op voor verlate NL Doet

OUDENBOSCH - Eigenlijk had het al op zaterdg 14 maart moeten gebeuren, maar toen gooide het corona virus roet in het eten. Afgelopen zaterdag 6 juni kon Gerard van Slobbe Stichting voorzitter Tom Dogterom dan eindelijk een team van de Halderbergse Lions verwelkomen om hand en spandiensten te verrichten.


Gewapend met zagen, tangen, messen en harken trok het Lions Team het in 1837 door de broeders van Saint Louis aangelegde bos in om de oevers van de zwemvijver van overtollige begroeiing te ontdoen.

"Eindelijk weer eens de handen uit de mouwen om goede doelen te helpen.' verzuchtte Lions Halderberge president Jos Steegmans.


'We Serve' in corona tijd

Door de corona maatregelen zijn de activiteiten van de normaal zo actieve Lions Club behoorlijk gedecimeerd.

"We houden ons uiteraard ook aan de voorschriften en dat betekent dat we de afgelopen weken alleen digitaal hebben kunnen vergaderen. We hebben wel doelen financieel kunnen ondersteunen, zowel lokaal als internationaal, bijvoorbeeld de Voedselbank en een onderwijsproject in Mozambique."


Lions Quiz

De befaamde Lions Quiz moest voor het eerst in 25 jaar worden doorgeschoven en ook andere klassiekers als Lachen & Eten op Centrum Bovendonk staat nog in de wachtkamer.

Voor de Gerard van Slobbe Stichting kwam de hulp van de Lions als geroepen. "Wij zijn heel blij met deze steun, dit is een behoorlijke verlichting van onze onderhoudstaken." sprak een tevreden Stichtingsvoorzitter toen hij de opgeruimde oevers van de zwemvijver overzag.

Meer foto's op www.halderberge.lions.nl.[l]