Afbeelding
Foto:

Tennisclub Pagnevaart stelt gouden feest jaartje uit

HOEVEN - Dit jaar bestaat Tennisclub Pagnevaart vijftig jaar. Het nieuwe bestuur is vorig jaar na de installatie direct gestart met de voorbereidingen om dit gouden jubileum groots te gaan vieren. Het noodlottig ongeval van voorzitter Gert-Jan van Rie, die in maart tijdens een expeditie in de Alpen om het leven kwam, zorgde ervoor dat van een feestelijke stemming geen sprake meer was.Het coronavirus en de daaropvolgende maatregelen deden de vereniging definitief besluiten om de festiviteiten naar volgend jaar te verplaatsen.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS


Gert-Jan van Rie was de katalysator van een groepje mensen die op 27 maart 2019, na de algemene ledenvergadering, een zevenkoppig nieuw bestuur van de 50-jarige tennisvereniging gingen vormen. “Petje af voor onze twee bestuurlijke voorgangers.Wat die voor de club gedaan hebben en wat er allemaal op hun bordje kwam: grote klasse,” vertellen mede-bestuurders John Hermans en Mario van der Heide. “Zo’n grote vereniging kon gewoon niet meer door slechts twee man bestuurd worden, dus riep Gert-Jan een aantal mensen bij elkaar. Uiteraard werd Gert-Jan tot voorzitter benoemd en zijn we direct aan de slag gegaan. Het is écht ongelofelijk wat er me them gebeurd is. Alle voorbereidingen voor de algemene ledenvergadering van 11 maart waren klaar. In plaats daarvan hebben we die avond, dat mocht toen nog, een herdenkingsavond voor hem gehouden. Daar kwam corona nog eens bovenop, wat een gedwongen rem op alle activiteiten gaf en waardoor het heel lang stil werd. Het is een bewuste keuze om dit jaar het voorzitterschap niet meer in te vullen. Dit doen we uit eerbied en respect voor Gert-Jan. De taken hebben we onder ons zessen verdeeld.”


Thema’s

Het nieuwe bestuur ging meteen voortvarend van start. De infrastructuur van het tennispark is daarbij flink onderhanden genomen, waarbij onder meer banen en paden zijn vernieuwd en een schitterend ruim terras is aangelegd. Tevens is de website ineen nieuw jasje gestoken, is er een club-app geïntroduceerd en een driejarenplan gelanceerd. “Dat laatste houdt in dat we elk jaar een thema als speerpunt hebben. Dit jaar zou dat ons jubileum geweest zijn, volgend jaar ‘we zijn blij dat je er bent’ en het jaar daarop ‘binden en boeien’. Door onze rijkelijke opgestelde jubileum- en evenementenkalender zijn we eerst met de stofkam heengegaan, om deze daarna naar volgend jaar door te schuiven en er dan een 50+ feest van te maken.”

Padel

Door de versoepeling van de maatregelen kan er sinds kort weer getennist worden.Het thema van volgend jaar is door het bestuur naar voren gehaald, waarbij het werven van nieuwe leden nu centraal staat. “Zeker in deze coronatijd is tennis een goed en gezond alternatief. We hebben de afgelopen periode dan ook al meer dan 50 nieuwe leden mogen begroeten.We streven ernaar dat we wat toernooitjes en nieuwe activiteiten kunnen houden met name ook om de nieuwe leden aan ons te binden.”Ook denkt het bestuur al na over toevoegingen aan de vereniging zoals het uit Spanje overgewaaide Padel. “Dat is een combinatie tussen tennis en squash, gaat veel sneller en speel je twee tegen twee. Dit spel is in korte tijd erg populair geworden.”


Webcam

“We kiezen nu voor een verlengd seizoen. Normaal loopt dat tot 1 november, maar nu gaan we door tot ‘Vadertje Winter’ komt.” De voorjaarscompetitie start op 7 september, tot die tijd kan er sowieso vrij getennist worden, waar gretig gebruik van gemaakt wordt. “Dat gaat eenvoudig. Via de club-app of de website kan men een tijdstip en baan reserveren. Letterlijk het laatste ding wat Gert-Jan voor de club gedaan heeft was het installeren van een webcam op ons park, zodat op onze website er altijd beelden zijn van de actuele situatie van de banen.” Het bestuur buigt zich nu over het feit dat vanaf 1 juli ook de sportkantines weer open mogen. “We zijn aan het nadenken en invullen hoe we dat het beste kunnen gaan doen. We missen ons ‘Hoegaardje’ wel na het sporten.” [l]