Via de interactieve kaart van VisitBrabant kan men direct de drukte checken in populaire natuurgebeiden. FOTO VISITBRABANT
Via de interactieve kaart van VisitBrabant kan men direct de drukte checken in populaire natuurgebeiden. FOTO VISITBRABANT Foto: VisitBrabant

Druktemeter voor natuurgebieden rondom de gemeente Halderberge

HALDERBERGE – Wandelen of fietsen in de natuurgebieden dichtbij de gemeente Halderberge is populairder dan ooit. Toch gelden nog steeds de RIVM-richtlijnen waarin mensen worden opgeroepen anderhalve meter afstand te houden. VisitBrabant heeft daarom een ‘druktemeter’ gelanceerd voor alle populaire natuurgebieden in de provincie. Daarop kunnen mensen precies zien waar het druk is en of het daarom misschien verstandiger is om thuis te blijven of elders heen te gaan.

DOOR MONIQUE JANSEN


Wie bijvoorbeeld van plan is om de Dintelse Gorzen of de Biesbosch te bezoeken, kan op de interactieve kaart direct de drukte checken. De druktemeter van de Brabantse natuurgebieden gebruikt drie kleurcodes. Groen: het is rustig, je kunt gerust komen recreëren.Oranje: het is aan de drukke kant, overweeg elders naartoe te gaan. Rood: het is te druk, ga naar een andere locatie.


Fietsen steeds populairder

De interactieve kaart is via de site eenvoudig te raadplegen. Ook kun je VisitBrabant helpen door zelf te melden hoe het druk het is. De populariteit van fietsen en wandelen in Brabant is door de beperkingen van corona gestegen tot ongekende hoogte. VisitBrabant Routebureau, de organisatie die meer dan achttienduizend kilometer knooppuntroutes in Brabant beheert, meldt meer dan een verdubbeling van het aantal gebruikers van de online routeplanner.

Om de verwachte drukte goed te organiseren is nu de druktemeter gelanceerd. [l]