Jac. Brouwers met een van zijn kunstwerken met de vijver in het arboretum op de achtergrond. FOTO FAMILIE BROUWERS
Jac. Brouwers met een van zijn kunstwerken met de vijver in het arboretum op de achtergrond. FOTO FAMILIE BROUWERS Familie Brouwers

Arboretum Oudenbosch ideale plek om te ontspannen

OUDENBOSCH - Arboretum Oudenbosch een ideale plek om na de corona loc down buiten te ontspannen en met (klein)kinderen een van de speurtochten te doen.


Een bezoek met kinderen aan het Arboretum Oudenbosch is beslist de moeite waard. De tuin heeft enkele speurtochten zoals: De kabouterspeurtocht voor de kleinste kinderen heel erg leuk en voor de grotere kinderen en volwassenen is er zoektocht naar je eigen boom uit de Keltische Bomenhoroscoop.
In het arboretum geldt het RIVM regiem, zo moeten bezoekers van de tuin in het entreegebouw en in de tuin de algemeen geldende afstand van 1,50 meter tot elkaar houden. Bezoekers verlaten de tuin niet langer via de ingang maar via een met pijlen aangegeven alternatief. Verder zijn in de ontvangstruimte voor de bezoekers ontsmettingsgel en doekjes en is de koffieautomaat buiten gebruik.
Het thema voor 2020 is ‘Religieus Erfgoed’ bomen van herinnering. Het Arboretum Oudenbosch herbergt belangrijke elementen uit het Religieus Erfgoed van Oudenbosch en meerdere bomen herinneren ons aan gebeurtenissen uit het verleden. Over dit thema verschijnt in de loop van de maand juni een nieuwe brochure.


Exposities

Jac Brouwers exposeert van 1 juni t/m 16 augustus zijn oeuvre smeedwerk van Tuinobjecten onder de titel 'Brou-Art'. Jac geboren te Oudenbosch is Autodidact-kunstenaar, zijn werk kenmerkt zich zwarte coating met koperen ornamenten, elk object heeft een naam. Jac voor zijn kunstwerken is hij altijd geïnteresseerd in oude gereedschappen, bijv. begin 19e eeuw. De expositie van Jac vindt u verspreid door de botanische tuin.
In de tuin Ikebana werkstukken van Anne Riet Vugts. Anne Riet Vugts exposeert in het Europese deel van de tuin drie zeer fraaie Ikebana Sogetsu werken.[l]