Tasjes en poster deelname Ik vergeet je niet
Tasjes en poster deelname Ik vergeet je niet Anneke Wijn

Heel Bosschenhoofd werkt aan één groot kunstwerk

BOSSCHENHOOFD - Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Júist in deze tijd vinden we het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedereen. Vooral voor mensen die zich alleen voelen en verbondenheid missen. CC Bureau voor beeldende educatie lanceert in samenwerking met de gemeente Halderberge het community artproject Ik vergeet je niet in Bosschenhoofd.


In co-creatie met CultuurCompaan is dit initiatief ook reeds van start gedaan In Roosendaal en Breda. Inwoners werken gezamenlijk aan één groot kunstwerk.

Samen met andere dorpsgenoten, maar toch op veilige afstand. Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om vanuit huis deel te nemen.


Isolement
Door de maatregelen die de overheid haar burgers verzoekt op te volgen, wordt men gedwongen om teruggetrokken te leven en sociale contacten te vermijden.

Veel mensen raken in feite gedwongen in een isolement en dat staat haaks op een belangrijk speerpunt van de regering, namelijk de bestrijding van eenzame burgers.

CC-educatie richt zich middels culturele projecten al enige tijd op het welzijn van eenzame mensen, bijvoorbeeld via het project Tijd voor je Leven waarbij mensen elkaar ontmoeten en creatief bezig zijn.

Ik vergeet je niet probeert mensen uit hun isolement te halen, creatief bezig te laten zijn en sociaal betrokken te houden.


'Een tasje aan de deur met informatie en tips'


Hoe werkt het?
In Bosschenhoofd zet kunstenaar Astrid Kriesels zich in voor dit project. Zij zorgt ervoor dat geïnteresseerden wekelijks worden voorzien van een creatieve opdracht.

Er komt een tasje aan de deur te hangen met meer informatie en tips.

Wanneer na zes weken de werkstukken klaar zijn, komt de kunstenaar alles op een vastgestelde dag weer ophalen om vervolgens te verwerken in één gezamenlijk kunstwerk, een installatie.

‘Deze installatie wordt gepresenteerd aan alle inwoners. De wekelijkse opdrachten zijn uit te voeren met allerhande huis-tuin-en-keukenmaterialen zoals, oude lappen, verf, lijm, papier en potloden. In de tasjes stoppen we zo nu en dan ook wat inspiratie materiaal’’, aldus Anneke Wijn (initiatiefnemer Ik vergeet je niet).


Praatje maken
Naast de uit te voeren opdracht wordt ook aandacht besteed aan het sociale contact.

De kunstenaar onderhoudt, indien gewenst, in samenwerking met betrokken partners als GGD West-Brabant, Surplus, Anna voor zorg en Groenhuysen telefonisch contact met de deelnemers.

Daarbij is ook aandacht voor de gezondheid en het welbevinden van de deelnemers. Ze kunnen ook elkaar benaderen over de opdracht, om ideeën uit te wisselen of een praatje maken.


Aanmelden en meedoen
Geïnteresseerden – jong of oud – kunnen hun deelname kenbaar maken door de poster van Ik vergeet je niet te downloaden via www.cc-educatie.nl/ikvergeetjeniet.

Aanmelden is mogelijk door te mailen naar info@cc-educatie.nl, met als vermelding ‘Ik vergeet je niet’.[n]