Bernd Roks.
Bernd Roks. Foto:

Nieuwe burgemeester: Bernd Roks uit Etten-Leur

HALDERBERGE - De nieuwe burgemeester van Halderberge is bekend. Bernd Roks uit Etten-Leur zal in september aan de slag gaan voor de gemeente Halderberge.


DOOR VERA DE GEUS


Op de vacature van burgemeester in de gemeente Halderberge zijn 28 sollicitatiebrieven binnengekomen bij de Provincie Noord-Brabant. De Vertrouwenscommissie koos voor Bernd Roks en omschrijft hem als als een zelfverzekerde en representatieve persoonlijkheid met ruime bestuurlijke ervaring. “Zijn stijl van leidinggeven is oplossingsgericht. Hij beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en heeft verstand van zaken”, aldus de commissie. De Vertrouwenscommissie is er van overtuigd in Roks een energieke en gezaghebbende burgemeester te hebben gevonden die open zal staan voor de gemeenschap en daaraan actief zal gaan deelnemen.


Netwerk

Bernd Roks is 43 jaar, is gehuwd, heeft twee kinderen en woont in de gemeente Etten-Leur. Als wethouder in de gemeenten IJsselstein, Hilvarenbeek en Etten-Leur heeft hij ruime bestuurlijke ervaring opgedaan. “Uit dien hoofde heeft hij zich ook kunnen bekwamen in het voorzitterschap en heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd.


Vanwege haar gezondheid en gezin in combinatie met de hoge werkdruk, besloot eind november Jobke Vonk-Vedder per direct haar functie als burgemeester van Halderberge neer te leggen. Heleen van Rijnbach-de Groot, onder andere oud-burgemeester van Etten-Leur, neemt waar totdat Roks geïnstalleerd is. Dit zal naar verwachting op 17 september 2020 zijn. [n]