Uitslag wedstrijd Stichting Homico bekend

BOSSCHENHOOFD - Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan heeft stichting Homico uit Bosschenhoofd een wedstrijd uitgeschreven onder basisscholen en jongeren in de gemeente Halderberge.


De opdracht was een plan te maken waarmee anderen blij gemaakt kunnen worden. Daarvoor hoeft niet te worden gedacht aan hele grootse en kostbare plannen, maar kan het soms liggen aan kleine dingen zoals onder andere aandacht voor andere mensen.

Beoordeling

Door een onafhankelijke jury werden de inzendingen van een aantal basisscholen en scouting beoordeeld. Voorafgaand aan de beoordeling van hiervoor genoemde inzendingen had Homico al als blijk van waardering een initiatief van Tune Inn een bijdrage verstrekt voor hun initiatief om maaltijden te bereiden voor kwetsbare ouderen.


De jury oordeelde dat de navolgende voorstellen een prijs verdienen:


Basisschool De Klinkert

Voor het plan om bloemstukken te maken voor ouderen en daarmee ook nadien contact te houden. Op die manier ontstaat verbinding tussen jong en oud en kan het ook langer tot inzicht en begrip leiden.


Basisschool het Bossche Hart

Voor het plan om een moestuin op het binnen terrein bij de school te maken in nauwe samenwerking met ouderen die o.a. Woonachtig zijn in het aangrenzende wooncomplex.


Basisschool De Bukehof

Voor de realisatie van rustpunten in het schoolplein voor leerlingen die overprikkeld dreigen te worden op de volle speelplaats.

De prijzen worden op de scholen uitgereikt:

Basisschool De Klinkert, 1e prijs op woensdag 1 juli om 10.30 uur;

Basisschool De Bukehof 3e prijs op dinsdag 7 juli om 11.30 uur;

Basisschool Het Bossche Hart 2e prijs, nog vast te leggen.[n]