Vernieuwde paviljoen van OTC '34. FOTO GUUS VAN HOOFSTADT
Vernieuwde paviljoen van OTC '34. FOTO GUUS VAN HOOFSTADT Guus van Hoofstadt

Jubilerend OTC’ 34 bruist van vernieuwing

OUDENBOSCH - In 2019 bestond de Oudenbossche Tennis Club OTC ’34 85 jaar. Een jubileum commissie was al in december van start gegaan met de voorbereidingen van een groot feest. Tijdens het jubileumfeest zou ook het geheel vernieuwde paviljoen geopend worden. Het coronavirus en de daaropvolgende maatregelen deden de vereniging definitief besluiten om de jubileumfestiviteiten naar volgend jaar te verplaatsen.

Door voorzitter Mario Stolker, die met zijn bestuur vele jarenlang heeft gewedijverd voor een eigen accommodatie, werd op 20 september 2019 het koopcontract met de gemeente Halderberge getekend. Daarmee werd het sterk gedateerde paviljoen en onderliggende grond, voor het symbolische bedrag van 1 Euro, eigendom van de vereniging. Diezelfde dag werd gestart met het strippen van het paviljoen, want het plan was het renoveren. Samen met lokale bedrijven en een grote groep enthousiaste vrijwilligers was het bijna klaar toen de Corona crisis uitbrak en moest het gesloten blijven. Nu, per 1 juli mag dit volledige gemoderniseerde paviljoen eindelijk in gebruik genomen worden. Stolker: “Ik ben trots op onze vrijwilligers die met veel energie hieraan hebben gewerkt. Het is jammer dat we de officiële opening hebben moeten uitstellen tot 6 september. Maar” voegt hij toe “we bouwen wel alvast een feestje alleen voor hen. Als dank voor hun inzet”. Penningmeester Corine van Gaans-Wagemakers voegt daar nog toe “En alles is binnen de grenzen van het budget gebleven. Ze hebben zelfs meer gerealiseerd dan het plan was, zoals compleet nieuwe keuken, inrichting, vernieuwde paden, terrassen, zonnescherm en beplanting”

Vernieuwing

Deze Corona crisis heeft het bestuur ook gebruikt om veel onderdelen van hun 5 jaren plan te versnellen. Dit plan voorzag in het investeren per leeftijdscategorie: Jeugd tot 18 jaar, senioren 18-50 en senioren 50+.

Mentor Tennis

OTC’34 heeft een groeiende groep jeugdleden, nu bijna 20% van het ledental. Vanwege het individuele karalter wordt er naast de training relatief weinig vrij gespeeld. Voor de jeugd is een uniek traject ontwikkeld. Jeugdleden die training volgen bij ‘Tennis for You’, de tennisschool waar OTC ‘34 al vele jaren mee samenwerkt, kunnen twee keer per week een uur Mentor Tennis volgen. “In dit programma, aangeboden door de vereniging, wordt extra geoefend om de techniek te verbeteren.” zegt Martin Boele bedenker en trainer van Mentor Tennis met ruim 14 jaar ervaring in dit traject. “Wat er getraind moet worden, wordt door de tennisleraar aan mij doorgegeven, hierdoor heeft het niet alleen een groepskarakter maar is het ook toegesneden op persoonlijk niveau. Het is een combinatie van sport en spel”. Jeroen Melsen, tennisleraar en mede-eigenaar van ‘Tennis for You’, is enthousiast over dit initiatief en geeft aan dat jeugd daarmee vaker op de baan komt en zich sterker en sneller ontwikkeld. Ruim twee derde van de jeugdleden van OTC ‘34 doet mee.

Tennis bereikbaar voor iedereen

Voor alle leeftijden, sluit OTC ‘34 aan bij het landelijke Zomer Challenge programma. Dit programma loopt gedurende de 4 zomermaanden, het omvat groepstraining en deelname aan toernooien en alle verenigingsactiviteiten.

Voor de 50+ groep is een apart traject ontwikkeld met 'Tennis for you' dat gericht is op gezond en veilig sporten en waarin blessure preventie en plezier de hoofdingrediënten zijn.[n]

Interieur van het vernieuwde paviljoen van OTC '34. FOTO GUUS VAN HOOFSTADT