Opstart activiteiten KBO-Hoeven

HOEVEN - Vanaf 1 juli 2020 wordt bij de KBO-Hoeven een begin gemaakt met het opstarten van een aantal bestaande activiteiten. Niet allemaal, maar een pilot van 4 buiten- en 2 binnen-activiteiten.


Het bestuur was al vanaf half mei bezig met het zoeken naar mogelijkheden voor een opstart. Met behulp van de adviezen van KBO-Brabant is een keuze gemaakt. Voor de betreffende activiteiten: fietsen, wandelen, jeu de boules, walking-football, handwerken en biljarten werden protocollen opgesteld, die betrekking hebben op de gezondheid-check en de deelnameregistratie vooraf en de regels voor de buiten- en binnenruimte en de hygiënische regels tijdens de activiteit.


Akkoord

Deze protocollen zijn voorgelegd aan de gemeente Halderberge, die namens de veiligheidsregio akkoord gaf. Daarna is contact gezocht met de coördinatoren aan wie de opstart en de protocollen ook zijn voorgelegd.

Toen zij akkoord waren, hebben de deelnemers per activiteit via email of brief een uitnodiging gekregen voor het opstarten met het bijhorende protocol.



Verantwoordelijkheid

Het is naast de verantwoordelijkheid van het bestuur voor de organisatie ook zijn/haar individuele verantwoordelijkheid van iedere deelnemer om een bijdrage te leveren en naar elkaar om te zien.

Het is de bedoeling dat deze activiteiten in de vakantietijd doorgaan, zoals ook in voorgaande jaren het geval was.

Het grootste probleem vormen de binnen-activiteiten, waardoor het vanwege de 1,5 m afstand slechts mogelijk is 16 personen in de KBO-ruimte van Het Punt te ontvangen.


Puzzelwerk

Nog veel puzzelwerk zal moeten worden gedaan om alle activiteiten een plaats te geven om weer te beginnen. De regels van het ministerie zijn bepalend. We hebben gezien dat in korte tijd meer mogelijk kan worden, maar wel blijft 1,5 m afstand staan. Ook zal de cursus “In Balans” (valpreventie nog voor de vakantie afgewerkt worden

KBO-Hoeven is er klaar voor en we letten op elkaar.[n]