Zomeractiviteiten Oudenbosch
Zomeractiviteiten Oudenbosch Yvonne Egmond

Zomeractiviteiten voor jeugd bij Bibliotheek Oudenbosch

OUDENBOSCH - Speciaal voor kinderen die niet op vakantie gaan, organiseert de bibliotheek Oudenbosch deze zomer buiten de openingstijden elke woensdagochtend een activiteit.


Vanwege de coronamaatregelen is het verplicht om je aan te melden. Dat kan aan de balie of via oudenbosch@bibliotheekwb.nl door je naam, leeftijd, email en telefoonnummer door te geven.

Ook verzorgen we helaas geen traktatie en vragen we alle volwassenen om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Kinderen mogen wel bij elkaar zitten. En uiteraard geldt: Ben je niet helemaal fit? Blijf dan thuis.

Maak samen met je (klein)kinderen, oppaskindje, broertje of nichtje snel een keuze uit de activiteiten. Meld je aan en kom dan gezellig naar de bibliotheek!


Peuter Parade

Op woensdag 15 juli starten we met de Peuter Parade Oudenbosch. Een heus voorleesfeest voor peuters. Kom gezellig samen met je (klein)kinderen, oppaskindje, broertje of nichtje langs om voorgelezen te worden uit een boek.

Vanaf 10.00 uur kun je binnenlopen en om 10:15 uur beginnen we met voorlezen. Toegang is gratis. Omdat we het liefst zoveel mogelijk kinderen willen voorlezen, vragen we je om met maximaal één volwassen begeleider te komen. Er is plek voor in totaal 10 personen, dus schrijf je snel in!


Stop-motion-filmpjes maken met LEGO

Op woensdagochtend 22 juli van 10.00 tot 12.00 uur gaan we bij Bibliotheek in Oudenbosch stop-motion-filmpjes maken met LEGO. Na afloop ontvang je een YouTube-link naar je eigen film.

Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen.


Filmen met een green screen

Op woensdagochtend 29 juli van 10.00 tot 11.00 uur leer je bij Bibliotheek in Oudenbosch filmen met een green screen. Na afloop ontvang je een YouTube-link naar je eigen film.

Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen.


Goose Chase Scavenger Hunt

Op woensdagochtend 5 augustus van 10.00 tot 11.00 uur is er een heuse Goose Chase Scavenger Hunt in de bibliotheek. Tijdens deze speurtocht (scavenger hunt in het Engels) ga je op verkenning en krijg je spannende opdrachten om uit te voeren. Je werkt samen in een klein groepje.

Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen.


MediaLab maakochtend

Op woensdag 12 augustus organiseren we van 10.00 tot 11.00 uur een MediaLab maakochtend. Kom spelen en maken in de bibliotheek. Borstelbotjes, stickers en 3D kleurplaten. Maak je eigen bibberende borstelrobot! Breng je eigen kleurplaat tot leven. En maak je eigen sticker.

Deze workshop is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen.


Peuter Parade

Op woensdag 19 augustus sluiten we weer af met de Peuter Parade Oudenbosch. Het voorleesfeest voor peuters. Kom gezellig samen met je (klein)kinderen, oppaskindje, broertje of nichtje langs om voorgelezen te worden uit een boek.

Vanaf 10.00 uur kun je binnenlopen en om 10:15 uur beginnen we met voorlezen. Toegang is gratis.


Ondanks enige maatregelen die we moeten hanteren, hebben we heel veel zin om jullie weer te ontvangen. Hopelijk snel tot ziens in de bibliotheek![n]