FOTO DANIËLLE LAROS-BOERE
FOTO DANIËLLE LAROS-BOERE Foto:

Pluim voor Erik en Anja vanwege Pagnevaartbos-actie

BOSSCHENHOOFD - Erik en Anja Bakker hebben uit handen van wethouder Jan Mollen een pluim van 250 euro ontvangen voor het oprichten van de werkgroep Pagnevaartbos in Bosschenhoofd en hun vrijwillige inzet voor onderhoud van het Pagnevaartbos.

DOOR VERA DE GEUS


"Het college besloot al op 31 maart om de pluim toe te kennen, maar vanwege alle coronamaatregelen kon de pluim niet eerder worden uitgereikt. Nu de werkgroep weer aan de slag is in het Pagnevaartbos en er in de buitenruimte weer wat meer mogelijk is, werden Erik en Anja Bakker en de werkgroep zaterdag verrast door de wethouder", aldus de gemeente Halderberge.


Waardering

Erik en Anja Bakker zetten zich in voor het Pagnevaartbos. Volgens hen is het een stukje bos wat de inwoners van de gemeente Halderberge in ere moeten houden met het oog op het welzijn van mens dier en natuur, maar ook gezien de nostalgie. Inmiddels hebben zij tientallen mensen bereid gevonden eens per maand samen aan de slag te gaan in het bos. Afgelopen zaterdag stond ineens wethouder Jan Mollen voor hun neus. Hij kwam namens de gemeente Halderberge een pluim brengen. Niet alleen een vorm van waardering, maar ook een bedrag van 250 euro. Wethouder Jan Mollen zei eerder al bijzonder enthousiast te zijn over het initiatief. "We hadden graag een speelbos gerealiseerd, maar nu dat wegens gebrek aan draagvlak niet doorgaat, ben ik erg blij dat deze mensen zich inzetten. Het is belangrijk dat kinderen leren spelen in de natuur en weten hoe ze ermee om moeten gaan. Door het Pagnevaartbos op deze manier aantrekkelijker te maken en kinderen te betrekken bij de maandelijkse actie, bereik je dat doel ook. " [n]