De Vuurtoren sluit bijzonder seizoen af

OUD GASTEL - Nadat het binnenseizoen abrupt moest stoppen in verband met Corona, hebben de trainingen een paar maanden stilgelegen. Het binnenseizoen wordt normaal afgesloten met een examen, dat helaas geen doorgang kon vinden. De start van het buitenseizoen zat er ook nog niet in vanaf mei.


Nadat bekend werd dat het buitenbad van Oud Gastel niet open zou gaan in 2020, moesten we op zoek naar ander badwater. Vanaf half juni konden we terecht in het buitenbad van Hoeven. De leden tot en met 18 jaar konden nog drie weken zwemmen. De opkomst was groot, wat erg leuk was, als je de leden 3 maanden niet gezien hebt. Wat hebben we iedereen gemist.

De leden hebben weer even aan hun conditie kunnen werken. Met het grote buitenterrein kon er ook een swim-run-swin in de training verwerkt worden. Dat is uiteraard een oefening, die we in het binnenbad niet kunnen doen.


Buitenseizoen

Het buitenseizoen wordt normaliter met een diploma afgesloten met een heerlijk ontbijt, dat helaas ook niet door kon gaan. Donderdag 2 juli was alweer de laatste training. Doordat het laatste half uur nog vier glijbanen open mochten, konden de leden naar genoegen glijden. Dit was uiteraard fantastisch. Ondanks dat de temperatuur die avond iets minder hoog was dan een week eerder, liet de avondzon zich nog even zien en hebben de leden met volle teugen genoten. Na het omkleden werd iedereen als afsluiting getrakteerd op een overheerlijke appelflap.


Zomervakantie

In de zomervakantie wordt er niet getraind, maar een aantal leden is actief als badmeester bij verschillende zwembaden en een aantal leden is deze zomer bij het bewaken bij de Galderse Meren en Asterd Plas in Breda. Leuk dat we ons zelf ook in de praktijk nuttig kunnen maken.

Na de zomervakantie hopen we de trainingen weer te kunnen hervatten zoals we gewend waren. Lijkt het je leuk om ook te komen zwemmen bij de Vuurtoren, bekijk alvast onze website rbdevuurtoren.nl voor verdere informatie en kom na de zomer gezellig een paar keer meetrainen.


Voor nu wensen we iedereen een hele fijne vakantie en hopen dat iedereen gezond mag blijven.[n]