Groot dictee.
Groot dictee. Bibliotheek WB

Oefen mee voor het Groot Dictee

OUDENBOSCH - Doe live mee aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal in jouw bibliotheek. Dat kan dit jaar in Bergen op Zoom, Oudenbosch en Roosendaal!


Op zaterdag 7 november 2020 presenteert NPO Radio 1 voor de derde keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leest het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor. KRO-NCRV presentator Frits Spits is de gastheer.


Zelf meedoen in Oudenbosch

De gloednieuwe Openbare Bibliotheek aan het Neude, in het voormalige postkantoor, is de locatie van de taalstrijd. Twintig prominenten nemen het op tegen twintig winnaars van de radio-spellingquiz die deze zomer wordt gehouden in De Taalstaat.

In de bibliotheek van Oudenbosch kun je zelf meedoen!

Wil je goed voorbereid meedoen? Dan is de Zomerschool Groot Dictee Thuistraining iets voor jou! Wekelijks wordt er een spellingquiz online gezet, waarin telkens een ander taalkwestie wordt behandeld. Frits Spits spreekt in de uitzending met de Taaladviesdienst van Onze Taal de valkuilen en uitkomsten van de quiz door. Uit de mensen die de quiz het beste hebben gemaakt, worden de deelnemers voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal in Utrecht geloot.

De spellingquiz is te vinden op: www.radio1.nl/detaalstaat.


Aanmelden

In oktober komt het aanmeldformulier voor deelname aan het dictee in Oudenbosch, Roosendaal en Bergen op Zoom online op de website van de bibliotheek WB. Succes met de voorbereidingen![n]