Koffie met appelflappen op terras bij OTC'34. FOTO BEPPIE GOVAERS
Koffie met appelflappen op terras bij OTC'34. FOTO BEPPIE GOVAERS Beppie Govaerts

Eerste activiteit voor Zonnebloem deelnemers

OUDENBOSCH - Nationale Vereniging De Zonnebloem zet alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten en deelnemen aan het sociaal maatschappelijk leven.


Deze groep mensen bestaat hoofdzakelijk uit kwetsbare ouderen die door hun lichamelijk beperking vrijwel alleen naar buiten kunnen gaan als er hulp voor ze is. Door hun beperking kunnen ze vaak niet mee doen aan activiteiten die voor ouderen worden georganiseerd.

Zo ook bij de Zonnebloem afdeling Oudenbosch waar ruim 100 mensen zijn aangesloten en waar bijna 40 vrijwilligers zich voor deze groep belangeloos inzetten.


Niet vereenzamen

"Tijdens de afgelopen maanden hebben we door de Corona crisis alle activiteiten stil moeten leggen” aldus Marianne Onnink, voorzitster van de locale afdeling. "Met bel cirkels, huis-aan-huis verspreiden van woord puzzels, op gepaste afstand voor deur praten met deze mensen, een bloemetje brengen enzovoort, hebben onze vrijwilligers er alles aan gedaan om te zorgen dat deze groep niet zou vereenzamen".


Over twee dagen verdeeld

Maandag 20 juli was het dan eindelijk zover om voorzichtig te beginnen met de eerste activiteit sinds het begin van de crisis.

Het animo was zo groot, dat de over twee dagen verdeeld moest worden. De eerste groep van ruim 25 mensen, ondersteund door de vrijwilligers, maakte een rondgang langs vele bezienswaardigheden in Oudenbosch.

De mensen genoten zichtbaar van alles wat er te zien was en van de uitleg van Peter van ’t Hof, die voor deze gelegenheid als gids optrad.


Bezoek aan OTC

De rondgang werd afgesloten met een bezoekje aan de Oudenbossche Tennis Club OTC ’34 waar een ruim terras en paviljoen meer dan voldoende ruimte bood om een dergelijke groep, geheel binnen de Corona richtlijnen, te ontvangen.

De club had ook gezorgd voor vrijwilligers die hen van thee, koffie en appelflappen voorzag.

Zichtbaar opgelucht stelde Marianne Onnink vast dat alles heel goed was verlopen en dat iedereen blij was elkaar weer te zien.[n]