De Alternatieve Hoevense Polderloop is populair

HOEVEN - De Alternatieve Hoevense Polderloop blijkt populair bij zowel lopers als sponsors. "Vanuit beide groepen krijgen we erg veel positieve reacties", meldt woordvoerder Arnold Augustijn. "Sinds de inschrijving is geopend hebben we al tientallen reacties gehad. Eigenlijk meer dan bij de normale Polderloop."


Een normale Polderloop zal het dit jaar niet worden. Vanwege de corona maatregelen zijn grote evenementen verboden. De Hoevense Polderloop trekt normaal 400 tot 500 lopers naar het Hoevense buitengebied. Een wedstrijd organiseren op de derde dinsdag in augustus, al 38 jaar een traditie in Hoeven, zat er dit jaar dus niet in. Besloten werd om de wedstrijd om te zetten in een individuele loop, die iedereen op eigen gelegenheid kan afleggen. Het parcours zal een volle week worden uitgezet, van dinsdag 11 augustus tot en met dinsdag 18 augustus. "We gaan op maandag 10 augustus, de geboortedatum van de Hoevense Polderloop in 1982, de richtingsbordjes plaatsen. De dag daarna is iedereen van harte welkom, als ze maar de RIVM richtlijnen volgen." Met een parcours van 37 kilometer moet 1.5 meter afstand houden wel lukken. "Natuurlijk is er wel overlap in de parcoursen, maar we lopen bij de Polderloop traditioneel geen rondjes, dus er is veel plek."

Ook de sponsors reageerden positief op de plannen voor een Alternatieve Polderloop en Quiz, op vrijdag 18 september. "Onze Goede Doelen hebben natuurlijk ook last van de corona crisis, dus het is mooi dat de sponsors bijna allemaal weer mee doen. Plus dat deelnemers een donatie kunnen doen aan de Roparun en Run4Kids." De inschriijving voor de loop is inmiddels geopend, de inschrijving voor de Quiz gaat 8 augustus open. Meer info op www.HoevensePolderloop.nl[n]