Tivoli Tuin Concert. FOTO YVONNE VAN EGMOND
Tivoli Tuin Concert. FOTO YVONNE VAN EGMOND Yvonne van Egmond

Eerste Tivoli Tuin Concerten een succes

OUDENBOSCH - In een gezellige zomerse setting in de tuin van Brasserie Tivoli in Oudenbosch werd de serie Tuinconcerten op zondagmiddag 26 juli geopend door Flor de Amor, die met hun warme Spaanse muziek de zon liet schijnen voor de vele bezoekers!


De eerste editie, georganiseerd vanuit de samenwerking tussen Cultuur Oudenbosch, Visit Halderberge en Brasserie Tivoli en ondersteund door het EKH was meteen uitverkocht!

Iedereen genoot van de warme meeslepende stem van Sandra Coelers, die afwisselend werd begeleid door Fried Manders en Wendy Lina op accordeon, marimba en basgitaar. Haar gepassioneerde spel op de Spaanse gitaar verhoogde de toch al zomerse sfeer die het trio uitstraalde!

Van Piazzolla en Mercedes Sosa tot prachtige, op eigen gedichten gemaakte, liederen, iedereen luisterde ademloos tot de laatste noot en een staande ovatie was dan ook volkomen terecht voor dit inspirerende trio!


Verplaatsing naar Frankrijk

Vrijdag 31 juli verplaatsten we het terras naar Frankrijk! Chansonnier en klarinettist/saxofonist Maarten Stalpers bezocht Oudenbosch.

De bezoekers waanden zich op een Frans terras aan de voet van de Eiffeltoren, met bekende chansons, nostalgische herinneringen en Franse klassiekers.


'Hoge temperaturen versterkten het Zuid-Franse gevoel'


De saxofoon en de klarinet vulden de chansons op een unieke manier aan. Maarten zong diverse nummers van Charles Trenet, Gilbert Bécaud, Michel Fugain, Dave, Julien Clerc en Lara Fabian en bracht daarmee in heerlijke chansons een ode aan de liefde, de zomer, vakantie, strand en de zee.


Programma

Aanstaande vrijdag 7 augustus komt het jazzkwartet Gé Bijvoet and Friends. Een kwartet met louter conservatorium docenten, Brussel, Den Haag, Utrecht en Tilburg dat komt ook niet iedere dag voor. Een team spelers dat samen al veel kilometers heeft doorgebracht als was het met een tour dwars door Canada voor de grootste Jazz festivals: Montreal, Victoria, Vancouver, Quebec, Saskatoon, Toronto.

Een bezetting met gitaar en piano is niet zo gebruikelijk maar Wim Bronnenberg gitaar en Gé Bijvoet piano kunnen zelfs als duo lezen en schrijven met elkaar en worden in Oudenbosch deze vrijdag middag aangevuld met contrabas en drum. Mainstream Jazz, swing, Bossa Nova. Het beloofd een heerlijk warme swingende zomerse middag te worden.

Gé Bijvoet - piano
Wim Bronnenberg - gitaar
Marc van Rooij - bass
Pieter Bast - drums


Informatie

Het aantal plaatsen is beperkt, dus koop vooraf uw kaarten bij Visit Halderberge (online) en bij Brasserie Tivoli of op www.cultuuroudenbosch.nl dan weet u zeker dat u erbij bent. Wij baseren de stoelindeling op de kaartverkoop, dus koopt u vier kaarten, dan zorgen wij ervoor dat u met vieren naast elkaar kunt zitten.[n]