Winst Tussensprint klassement. FOTO JOLANDA KONINGS
Winst Tussensprint klassement. FOTO JOLANDA KONINGS Jolanda Konings

Roan Konings op het podium in Polen

HALDERBERGE - Ondanks dat er geen wedstrijden zijn in Nederland door het Corona-virus, zijn er toch een aantal trainingswedstrijden hier en daar in Nederland.


Roan reed als voorbereiding op Polen twee trainingswedstrijden in Tilburg om toch weer even dat koers gevoel te krijgen. Hij reed de eerste trainingswedstrijd naar de 1e plaats, en de tweede trainingswedstrijd werd hij mooi 2e door af te stoppen voor zijn ploegmaat Marijn Maas die de laatste 3 ronden weg was gereden, zo ontstond er een mooi ploegenspel. Met een goed gevoel ging hij op weg voor de 3 daagse van Polen naar het Plaatsje Dobczyce hier 1300 km vandaan.

De 1e koers was vrijdagmiddag om 17:00 uur, een etappe van 80 km, met wat uitschieters die probeerde weg te rijden bleef het een redelijk gesloten koers. Op het laatst van de koers werden de print treinen al gemaakt om de sprinters goed af te zetten. Roan zat helaas opgesloten en kon een mooie 16e plaats eruit slepen. Tijdens de koers had hij nog een tussensprint punt weten te pakken.

De 2e dag was er in de ochtend een tijdrit bergo. Dat ging redelijk maar, niet goed genoeg voor het klassement. 's Middags hadden ze een etappe van 72 km. Daar wist Roan zich op het podium te rijden met een 3e plaats en ook had hij weer punten voor het tussensprintklassement te pakken en werd zo leider van de zwarte trui.

De 3e dag was de zwaarste etappe met veel bergop. Het was een koers van 110 km, daar moest hij de tussensprints pakken om de trui te behouden en het klassement van de tussensprints te winnen.

Deze beide tussensprints had hij te pakken en zo z'n trui bijna veiliggesteld, alleen uitrijden was de bedoeling en ook af stoppen door goed ploegenspel te doen voor z'n ploegmaat Jaap Roelen die de laatste etappe op z'n naam schreef.

Dus al met al goede resultaten voor zijn Ploeg ZEROgas De Jonge Renner Junioren.

2x podiumplaats en het tussensprint klassement gewonnen.[n]

Roan Konings rijd podium tijdens de Mistrzostwa krajowego Zreszenia LZS. FOTO JOLANDA KONINGS