Ge Bijvoet & Friends. FOTO YVONNE EGMOND
Ge Bijvoet & Friends. FOTO YVONNE EGMOND Foto: Yvonne Egmond

Swingende Jazz door topmusici in de tuin van Tivoli

OUDENBOSCH - Afgelopen vrijdagmiddag was het swingend warm bij het inmiddels derde tuinconcert in de tuin van Brasserie Tivoli! De vele bezoekers konden genieten van het Gé Bijvoet and friends kwartet, die op topniveau Jazz standards, (Autum Leaves en Take the a train van Duke Ellington) blues en bossa nova ten gehore brachten en zo de ultieme sfeer van een tuinconcert realiseerden!


Gé Bijvoet (pianist) had zijn vrienden Wim Bronnenberg (gitaar), Marc van Rooij (bass) en Pieter Bast (drums) meegenomen, allen ook docent aan diverse conservatoria en het was dan ook echt uniek om deze club samen in Oudenbosch te mogen horen! Gé vertelde op enthousiaste en unieke wijze over improvisatie of legde wat typische stijlen in de Jazz uit aan het publiek om zo een kijkje in de keuken te geven, wat het publiek zeer waardeerde! Een staande ovatie was volkomen terecht voor dit kwartet en we hopen zeker deze fantastische groep vaker te mogen horen!

Zondag 16 augustus om 13.30 uur luister je naar een heuse Flamenco Rumba cross over met Maurice Leenaars en Paul Hagenaars! Laat je meevoeren in de ritmes van de Flamenco, Rumba, Jazz en Bossa. Maurice Leenaars en Paul Hagenaars hebben een lange geschiedenis samen. Zij studeerden in dezelfde periode gitaar aan het conservatorium. Maurice had al op jonge leeftijd besloten flamenco-gitarist te worden maar het conservatorium bood enkel een klassieke opleiding. Paul studeerde eveneens geïmproviseerde muziek (jazz) en regelmatig speelden ze samen. Na het afstuderen vertrok Maurice voor een jaar naar Andalusië waar Paul hem een bezoek bracht met zijn gitaar. Sindsdien is de samenwerking definitief. Diverse muzikale disciplines gaan op natuurlijke wijze samen waarin de geest van flamenco en improvisatie alom vertegenwoordigd is.

Kom ook Corona-proof naar onze concerten: Zondag 16 augustus Flamenco met Maurice & Paul, op zaterdag 22 augustus Shantykoor De Bossche Maten en we sluiten af op zondag 30 augustus met het Cas Heim Trio met een jazz pop crossover! Het aantal plaatsen is beperkt, dus koop vooraf uw kaarten bij Visit Halderberge (online) en bij Brasserie Tivoli of op www.cultuuroudenbosch.nl dan weet u zeker dat u erbij bent. Wij baseren de stoelindeling op de kaartverkoop, dus koopt u 4 kaarten, dan zorgen wij ervoor dat u met 4-en naast elkaar kunt zitten.[n]