Gratis opstapgroep voor mensen in de zorg bij AVO 83

OUDENBOSCH - Op donderdag 3 september gaat de uitgestelde opstapgroep alsnog van start. Uiteraard staat ook hier veiligheid en gezondheid weer voorop met name betreffende het corona virus. De richtlijnen van RIVM, NOC/NSF en de Atletiek Unie zullen dan ook strikt opgevolgd worden.


Op onze kunststof atletiekbaan is dit dan ook goed uitvoerbaar. Uit waardering en respect voor onze zorgmedewerkers nodigen wij deze mensen uit om geheel gratis gebruik te maken van de opstapgroep.

Voor met name deze hardwerkende beroepsgroep zal het een genot zijn om in de buitenlucht het lichaam maar ook de geest eens lekker te laten ontspannen.


Breder publiek

Natuurlijk hopen we een breder publiek naar onze accommodatie te trekken.

Waarschijnlijk is dit voor veel mensen een gelegenheid om nu op een verantwoorde manier uit de beperkende omstandigheden te stappen van de afgelopen vijf maanden.

Door hardlopen zul je niet alleen de conditie maar ook het immuumsysteem verbeteren.


Dertien weken

Meedoen aan de opstapgroep betekent, ongeacht je niveau op het instap moment, dat je na dertien weken aaneengesloten vijf kilometer kunt hardlopen!

De lessen worden gegeven door een daarvoor opgeleide trainer die stapsgewijs het proces van het "leren" hardlopen bijbrengt.

Een willekeurige les begint, na een rondje rustig inlopen, met een gedegen warming up. Hierna volgt een blokje loopscholing. Dit is gericht op het bijbrengen van bepaalde technieken waardoor je energie zuiniger gaat lopen en wat ook nog eens blessure preventief werkt.

Hierna volgt de kern bestaande uit de verschillende onderdelen zoals de loopsport die kent zoals b.v. interval, coƶrdinatie, uithoudingsvermogen en lenigheid. Tot slot doen we een cooling down om het lichaam weer in de juiste modes te krijgen om met een tevreden gevoel de training te beƫindigen.


Voorlichting

Ook zal er na enkele weken een stukje voorlichting gegeven worden door een deskundige betreffende kleding, schoenen en voeding.


Met een loopgroep sta je er nooit alleen voor


Het mooie en leuke van een opstapgroep, of als je verder zou gaan, een loopgroep is dat je er nooit alleen voor staat. Gezamenlijk hardlopen heeft een erg verbindende factor. Al snel zie je namelijk ook gezelligheid ontstaan en het ons kent ons gevoel.

Interesse gewekt? Het zijn dus dertien donderdagavonden van zeven uur tot half negen.


Appeltaart loop

De dertiende avond is de vijf kilometer wat wij ook wel de appeltaart loop noemen.

Na afloop in de kantine voor koffie of thee met appeltaart en de nababbel over hoe trots we op elkaar zijn.


Informatie

Voor meer info kunt U bellen of mailen. Telefoon 0637376784. Mail. jan@avo83.nl.

U kunt zich dan direct opgeven.

Ook is het mogelijk om naar onze website te gaan waar ook waardevolle informatie opstaat en en de mogelijkheid om digitaal in te schrijven.

www.avo83.nl.[n]