Maurice Leenaars en Paul Hagenaars. FOTO YVONNE VAN EGMOND
Maurice Leenaars en Paul Hagenaars. FOTO YVONNE VAN EGMOND Yvonne van Egmond

Flamenco muziek brengt Spanje tot leven bij Tivoli

OUDENBOSCH - Afgelopen zondag genoten we van een prachtig concert door twee gitaristen, Maurice Leenaars en Paul Hagenaars. Op hun Spaanse gitaren brachten zij de intens romantische, ritmische en met kleurrijke dissonanten doorspekte flamenco muziek tot leven. Vlammende melodische lijnen en ritmische expressie, zowel op de snaren als op de klankkast van de gitaar gaven de bezoekers het gevoel op een terras in Zuid Spanje te zitten, wat natuurlijk door de zomerse temperaturen nog extra werd versterkt!


De flamenco muziek wordt doorgaans niet genoteerd, maar net als veel andere volksmuziek via overlevering aan de volgende generatie doorgegeven. Kenmerkend is dat iedere generatie de muziek verrijkt door er nieuwe elementen aan toe te voegen. Zo werden er ook veel eigen composities gespeeld door het duo, dat al jaren samen musiceert, waarbij dan de ene, dan de andere gitarist de melodie speelt en afwisselend begeleidt.

Het was weer genieten voor de bezoekers, waarvan ook velen lieten blijken het initiatief van de tuinconcerten een groot succes te vinden!


Shanty en JazzPop bij de Tivoli Tuin Concerten

Ook de laatste 2 concerten in de gezellige zomerse setting in de tuin van Brasserie Tivoli in Oudenbosch mag u zeker niet missen. Zaterdag 22 augustus vaart u mee in de wereld van de zeilvaart met shanties en zeemansliederen! In plaats van het Shantykorenfestival is er voor de liefhebbers toch een optreden van Shantykoor De Bossche Maten. Geen zee te hoog voor De Bossche Maten. De Ferme Knapen worden begeleid door Bert Segers (accordeon) en René Habraken (cajon). Hans Reijs begeleidt hen in de muzikale activiteiten en speelt daarbij zelf ook graag een deuntje mee op zijn gitaar. Op het repertoire staan de echte shanty's (veelal Iers en Engelstalig), en ook een leuke folksong waarin bijv. het water of een visserman de hoofdrol speelt schuwen zij niet.


Zondag 30 augustus

En zondag 30 augustus sluiten we de serie zomerconcerten af met het Cas Heim Trio en hun Jazz Pop cross-over. Cas Heim vormt samen met Bram van de Glind en Tom Veltien het Cas Heim Trio. Ze hebben elkaar ontmoet op het Conservatorium in Utrecht. Alle drie hebben ze een andere muzikale achtergrond waardoor ze elkaar op een creatieve manier aanvullen in de muziek die ze maken. Het trio speelt eigen stukken en vult het programma aan met de muziek waardoor ze geïnspireerd zijn. Denk aan Norah Jones, Ruben Hein en bekende Braziliaanse artiesten. Jazz Standards komen ook aan bod. Ieder heeft zijn eigen inbreng en dat komt bij elkaar in een verrassend/ sfeervol concert.


Corona-proof genieten

Laat u ook verrassen en geniet corona-proof van de heerlijke muziek! Elk weekend een middagconcert van 13.30-15.30 in de tuin van Tivoli. Geniet met uw gezin of vrienden aan een tafeltje onder het genot van een drankje van de muziek! Zoals u van ons gewend bent, is er tijdens de pauze en na afloop de mogelijkheid om gezellig na te praten.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus koop vooraf uw kaarten bij Visit Halderberge (online) en bij Brasserie Tivoli of op www.cultuuroudenbosch.nl dan weet u zeker dat u erbij bent. Wij baseren de stoelindeling op de kaartverkoop, dus koopt u 4 kaarten, dan zorgen wij ervoor dat u met 4-en naast elkaar kunt zitten.[n]