VVD pleit voor mobiele flitspaal in Bosschenhoofd tussen spoor en rotonde.
VVD pleit voor mobiele flitspaal in Bosschenhoofd tussen spoor en rotonde. Foto:

VVD pleit voor mobiele flitspaal in Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - De fractie van de VVD in de gemeenteraad van Halderberge vraagt aan het college van burgemeester en wethouders of zij kansen ziet een mobiele flitspaal te plaatsen in Bosschenhoofd tussen het spoor en de rotonde.


Begin 2019 werden in de gemeenteraad de verkeersmaatregelen in de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd behandeld. De inspanning van de VVD om ook het deel tussen het spoor en de rotonde bij de snelweg te voorzien van (tijdelijke) remmende maatregelen liep toen stuk tijdens de gesprekken met aanwonenden. Destijds heeft de VVD duidelijk gemaakt voor handhaving te zijn, en niet alleen op snelheid. Volgens de partij is in de tussentijd gebleken dat er geen enkele controle is geweest op vrachtwagens die niet door Bosschenhoofd mogen rijden (alleen bestemmingsverkeer).


Reserveren

De VVD wijst het college op het reserveren van een mobiele flitspaal. "Het voordeel hiervan is dat er over een langere periode gecontroleerd wordt, waardoor controles die overdag gedaan worden door de politie niet als zinloos worden bestempeld", stelt Harold van Hoof van de VVD-fractie. "Met name aan begin en het einde van de dag wordt snelheidsoverlast ervaren."


Vrachtwagenverkeer

Daarnaast ziet de VVD-fractie gelijk kansen om ook het bestemmend vrachtwagenverkeer eens flink onder de loep te nemen middels een kentekenscanner of een georganiseerde politiecontrole.

Verder vindt de VVD een verbodsbord op de bebording aan de A58 bij de afrit Bosschenhoofd/Oudenbosch, een gemis.[n]