Watergevecht tijdens de week van het waterspektakel. FOTO RIAN GOVERDE
Watergevecht tijdens de week van het waterspektakel. FOTO RIAN GOVERDE Rian Goverde

Stichting Kinderopvang had een sportieve vakantie

OUD GASTEL - De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen. De kinderen van STGKOOG hebben tijdens de zomervakantie deelgenomen aan allerlei leuke activiteiten en ze hebben kunnen snuffelen aan een aantal sporten.


Bij elke sport is er een uitstapje buiten de deur aangeboden. Dit is mede mogelijk gemaakt door een aantal verenigingen en bedrijven uit de omgeving. In de eerste week een uitstapje naar Het Veerhuis. Beau, Lisanne en Loes (leden van Vlug&Lenig) hebben de kinderen leren lopen over de balk, rollen van de mat, springen op de trampoline en rennen over de tumblingbaan. De kinderen konden hun turnkunsten laten zien.

De week erna hebben de kinderen een voetbal-clinic gekregen van Jelle (Afgestudeerde leerling Cios). Een warming up, verschillende spelletjes, estafette, dribbelen en een wedstrijdje tegen elkaar. Halverwege de zomervakantie stond een waterspektakel op het programma. Helaas liet het weer het niet toe om buiten met water te spelen en daarom is het zwembad naar binnen gehaald.

Later in die week konden we heerlijk buikschuiven, dansen rond de sproeier en een watergevecht kon niet ontbreken.Tijdens de korfbal-clinic op het terrein van Juliana zijn er verschillende activiteiten aangeboden door Sarissa, Nick, Yvonne, Kira, Lieke en Simone (leden van Juliana). De kinderen hebben genoten op het ‘echte' korfbalveld.

Ook zijn wij te gast geweest bij tennisvereniging ‘t Keperke waarbij de kinderen een warming up hebben gekregen van Jeroen en Erwin. De kinderen hebben geoefend met een tennisracket en tennisbal en verschillende spelletjes uitgevoerd.

In de laatste week van de vakantie stond er voor de bso-ers een workout op het programma. Met verschillende tik-spelletjes, beweeg oefeningen en estafettes werden zowel de kinderen als ook de medewerkers uitgedaagd door Anthony. Voor de jongere kinderen stond er een beweeg-speurtocht op het programma met Puk. Er stonden extra activiteiten gepland voor de bso-ers. Cindy (trainster The Rainbows) en Isa (lid The Rainbows en bso-er Kajuit) hebben de kinderen van de bso een twirl-clinic gegeven. Kim heeft de kinderen van de bso een gave dans aangeleerd tijdens de dans-clinic.

In de eerste week konden de kinderen van de bso hun creativiteit kwijt met het beschilderen van een sloopauto.[n]