Start cursus Nordic Walking bij AVO'83

Op woensdagochtend 9 september start AVO’83 met een nieuwe cursus Nordic Walking. Gedurende 5 lessen van elk 1,5 uur wordt de techniek van Nordic Walking aangeleerd. Cursusduur is 5 weken.


Na afloop van de cursus is men in staat om de specifieke techniek op juiste wijze toe te passen en kan men eventueel besluiten in verenigingsverband wekelijks 1 of 2 maal aan de training mee te doen en al doende de conditie op peil te brengen en te houden.

Na afloop van de training wordt er in de kantine nog gezellig nagepraat onder het welverdiende genot van een kop koffie of thee (met vaak 'wat erbij'). De cursus wordt verzorgd door een gediplomeerd Nordic Walking trainster. Nordic Walking is een sport die door jong en oud beoefend kan worden, ook als je nog nooit gesport hebt.

Tijdens het nordic walken gebruik je veel spieren.

Een kenmerkend verschil met het gewone wandelen is dat ook de schouders, armen en handen actief gebruikt worden.

Voor mensen met beperkingen of klachten aan knieën of heupen is dit ook een ideale beweging ivm het positieve effect van de stokken.

De trainingen vinden plaats op de kunststofbaan die een dempende werking heeft waardoor de gewrichten nog minder worden belast.


Waar en wanneer
Locatie: atletiekbaan van AVO’83 op het Sportpark Albano, Albanoweg 5 Oudenbosch.
Tijdstip: woensdag van 09:00 tot 10:30 uur.
De stokken (poles) worden gedurende de cursus door de vereniging beschikbaar gesteld. Een paar makkelijke schoenen en prettig zittende kleding is alles wat je nodig hebt.

De eerste les is geheel vrijblijvend; bevalt het niet, dan kost het ook niets. Na deze 'proefles' beslis je pas of je wel of niet met de cursus verder gaat.


Informatie
Voor meer informatie of aanmelden: Coco tel: 0165-320506 of Ad 06-10234353 of mail naar nordicwalking@avo83.nl

Meer info op onze site www.avo83.nl[n]