Gymnastiek- en turnvereniging Alpha start weer

OUDENBOSCH - "Het was een bizar vorig seizoen en ik ben erg benieuwd wat het nieuwe, het 42e, brengen zal". Aan het woord is Wim van Overveld, voorzitter van gymnastiek- en turnvereniging Alpha in Oudenbosch.


"Maandenlang waren we in de houdgreep van het corona-virus en bijna heel ons leven werd aangepast. Dus ook dat van de verenigingen. Langzamerhand kwam er wat versoepeling, maar een groot deel van de maatregelen van toen geldt nog steeds. Vooral maatregelen op gebied van hygiene en afstand houden zijn nog steeds van toepassing". Jammer, dat we de gymzaal een tijd moesten sluiten, maar als alternatief werd er bij goed weer buiten gesport aan de achterkant van het gebouw. Gelukkig is turnen in de zaal weer mogelijk, maar we moeten ons daarbij wel aan de regels houden om sluiting te voorkomen. Dat betekent bijvoorbeeld, dat we handen ontsmetten bij de ingang en dat ouders zoveel mogelijk buiten blijven. In de zaal zelf mogen ze niet komen."


Start nieuwe seizoen

Bij de start van het nieuwe seizoen dat op 31 augustus begint gaat Alpha door zoals het gestopt is. Uren, tijden, trainers zijn nog hetzelfde. Er komen zeker veranderingen ivm bijvoorbeeld zwangerschappen, maar daarover worden de leden in de zaal geinformeerd. Ook de contributie blijft hetzelfde. "Het zou niet erg logisch zijn om bij de herstart meteen de kosten omhoog te gooien", zegt Wim. "We zoeken overigens nog naar trainers en bestuursleden. Belangstellenden kunnen zich altijd bij mij melden.. Alle gegevens vindt men op onze site: www. alpha-oudenbosch.com . "Inmiddels zijn er al aanmeldingen binnen voor diverse groepen. Met name voor de springgroep en de jongensgroep worden nog extra leden gezocht. In de zaal zelf is niet veel veranderd. De wand achter de dikke matten is aangepast om beschadiging van de matten te voorkomen en binnenkort worden slimme meters geplaatst.


Nieuwe leden

Alpha kan nog heel wat nieuwe leden gebruiken en de start van een seizoen is altijd een goed moment om lid te worden. Informatie daarover vindt men op de site en telefonisch bij 0165 313317.[n]