Een van de werkstukken van Hermien de Bruijn
Een van de werkstukken van Hermien de Bruijn Hermien de Bruijn

Bomenhoroscoop is vernieuwd in het Arboretum

OUDENBOSCH - Na maanden verplicht binnen te moeten blijven vanwege het coronavirus is er nu volop gelegenheid om bij mooi weer verpozing te zoeken in het Arboretum Oudenbosch.


Bij een bezoek is een tocht langs de 21 bomen uit de Keltische Bomenhoroscoop nog interessanter geworden. Want de Bomenhoroscoop is de afgelopen maanden vernieuwd. Voor de kinderen zijn er ook genoeg mogelijkheden met een interessante kabouterspeurtocht met kleine opdrachten voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Zelfs volwassenen beleven er wel plezier aan. De speurtocht is gratis verkrijgbaar aan de balie.


Exposities

In de maanden september en oktober exposeert Hermien de Bruijn haar oeuvre in de expositieruimte van de tuin. Een aantal jaren geleden heeft Hermien na een stressvolle periode ontdekt dat tekenen en schilderen haar hoofd leeg maakte. In eerste instantie maakte zij Yantra's (matrix van geometrische figuren waaronder cirkels, driehoeken en bloempatronen), wat veel wiskundige berekeningen met zich mee bracht. Voor deze expositie heeft zij als alternatief acryl schilderijen en tekeningen gemaakt, die geïnspireerd zijn op de natuur.
Cursisten van docente Anne-Riet Vugts hebben op zaterdag 18 juli hun opleiding Sogetsu Ikebana afgesloten met het maken van een werkstuk in het Amerikaanse gedeelte van de tuin. In het ontwerp van de cursisten is hout gebruikt afkomstig van een tak die onlangs uit voorzorg uit een Wilg is verwijderd. De cursisten waren in verschillende groepen verdeeld die elk een onderdeel van het werkstuk moesten maken.

Raadpleeg voor openingstijden, tarieven en evenementen de website. In het Arboretum gelden de RIVM richtlijnen.[n]