Het nieuwe jeugdviertal (onder) samen met het oude viertal van afgelopen jaar (boven).
Het nieuwe jeugdviertal (onder) samen met het oude viertal van afgelopen jaar (boven).

Puitenol heeft een nieuw jeugdviertal

OUDENBOSCH - Met veel kunst- en vliegwerk is in het Puitenol op zondag 30 augustus 2020 een nieuw jeugdviertal gekozen dat de prins en zijn gevolg zal ondersteunen bij alle carnavalsactiviteiten die voor de jeugd worden georganiseerd. Het nieuwe viertal bestaat uit Jan Mol, als jeugdprins, Sterre van Peer als hofdame, Iris Jansen als nar en het nieuwe boerke is Bram van Hoof.


Ieder jeugdviertal wordt aangesteld voor 2 jaar. Afgelopen carnaval was het laatste jaar van het oude viertal dus was het tijd voor een nieuwe verkiezing die door corona wel wat later in het jaar was dan gebruikelijk.
Alle kandidaten hebben vooraf een filmpje ingestuurd om kennis te maken. Tijdens de verkiezing zijn verschillende spelletjes gedaan, kregen ze een rondje kennisvragen, en waren er korte interviews.
Uiteindelijk was de beslissing aan de jury, met advies van het "oude" 4-tal. Tijdens het juryoverleg stonden de kandidaten met hun familie buiten te wachten, want er mochten niet teveel volwassenen tegelijk binnen zijn ivm de maatregelen rondom corona. Na een zenuwachtig kwartiertje heeft het oude viertal het nieuwe jeugdviertal bekend gemaakt.[n]