Nieuwe herfst, ander geluid, Alpha van start

OUDENBOSCH - Sinds 31 augustus is het 42ste seizoen van gymnastiekvereniging Alpha in Oudenbosch gestart. "We gaan er weer een leuk seizoen van maken", aldus Maartje en Wiebe van Overveld, sinds jaren als trainer werkzaam binnen Alpha.


"We zijn wel benieuwd wat de lange corona-pauze voor effect zal hebben op de opkomst vanonze leden. Er heeft zich wel een behoorlijk aantal nieuwe leden aangemeld, dus over belangstelling voor turnen hebben we niet te klagen". Zij vinden het spijtig, dat de turnsport de laatste tijd wat negatief in de publiciteit kwam, maar stellen vast, dat inmiddels alle toptrainers binnen de turnbondweer aan het werk zijn. Wiebe traint o.a. de jongens. Ook voor jongens is turnen een behoorlijke uitdaging. Je moet beschikken over kracht en lef om een goede turner te kunnen zijn. Om dat te leren zijn de trainingen natuurlijk ontstaan.


Groepen
Ex Nederlands kampioene trampolinespringen, Maartje, traint de springgroep. Zij stelt: "De training moet naast leerzaam vooral ook gezellig zijn met oog voor wel en wee van de deelnemers." Die sfeer kenmerkt de zeer gemeleerde springgroep. Nieuwe leden zorgen voor een nieuw geluid in een club en het nieuwe schooljaar is altijd een mooi moment om te starten. Dat geldt ook voor kleuters en peuters die op zaterdagmorgen hun eerste stapjes in een gymzaal zetten. Altijd een mooi en voor hen spannend moment. Kennismaken met een gymzaal, klimmen en klauteren, sociale vaardigheden en spelletjes, zaterdagen tussen 10 en 11 uur. Tevoren aanmelden hoeft niet.

Alle informatie op alpha-oudenbosch.com, 0165-313317.[n]