Gerestaureerde molen St. Maartenspolder. FOTO GREET WILRYCX
Gerestaureerde molen St. Maartenspolder. FOTO GREET WILRYCX Greet Wilrycx

Open dag Molen
St. Maartenspolder

HOEVEN - Voor de zesde keer op rij kun je wederom de Molen in de St Maartenspolder bezoeken tijdens het open monumenten weekend. Ook dit jaar zullen er maar liefst 14 kunstenaars exposeren op het terrein van de molen. De molen is tevens opgenomen als locatie bij De Kunst en Atelierroute van de gemeente Halderberge.


De kunstenaars laten met liefde en passie voor hun vak en met gepaste trots hun werken zien. Je kan ook kennismaken met de kunstenaars zelf. Ook kan je een portret van jezelf laten maken bij twee kunstenaars (Lia Leguit en Viviane Rombouts) die in de schaduw van de molen een plaatsje innemen. Verder is er ruimtelijke kunst te zien (Wim Bluemink, Ton den Arend, Ria Mathijssen, Roseriet Caron en Anne van Oosterhout) schilderijen (Debbie Nijland, Monique van Berkel, Franka van den Broek, Jos Albers) pop art (Ruud Hoogers)en zal een van onze kunstenaars, tevens de jongste exposant (Wies Hoogers) zijn boek aan het brede publiek voor het eerst presenteren. Rob Langenberg en Susan Crielaard staan er met hun kunstige sieraden. Het geheel wordt op zaterdag opgeluisterd door het accordeon duo Toine en Cor en op zondag klinken de mooie Ierse klanken in onze Hoevense Beemden van het trio de Ferry Men uit Etten-Leur. De theetuin van instituut Bakker uit Bosschenhoofd zal wederom het gezellige zomerterras openen!


Welkom
I.v.m. het corona tijdperk verzoeken wij u dringend de 1,5 meter afstand te bewaren. Tevens is er dit jaar voor de bezoekers GEEN sanitaire voorziening.
Dus iedereen welkom op 12 en 13 september van 12u tot 17u op Poldersdijk 4 in Hoeven.[n]