Winst voor DEVO in
derby tegen DIOZ

BOSSCHENHOOFD - Na een half jaar geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben. DEVO stapte na de 1-2 winst juichend het veld af.

Na een maandenlange pauze was DEVO in de eerste wedstrijd goed bij de les en liet het zien alles te geven om het verblijf in de vierde klasse niet tot één seizoen te beperken.
EVO joeg DIOZ de eerste tien minuten op en gaf de thuisploeg geen moment de ruimte om in het wedstrijdritme te komen.

Devo-storm
Toen de DEVO-storm na een kwartiertje ging liggen liet DIOZ zien voetballend beter te zijn. Vlak voor rust werd dat ook in de score uitgedrukt. Stijn Kuijstermans kwam, zoals vaker, door over de rechterflank en gaf een perfecte voorzet op Gijs Kuijstermans die de bal alleen maar binnen hoefde te tikken.

Tweede helft
In de tweede helft beteugelde DEVO het gevaar van de DIOZ-vleugels beter. DIOZ creëerde minder makkelijk kansen en DEVO bleek bovendien bijzonder effectief. Na tien minuten in de tweede helft brak DEVO gevaarlijk uit en schoot Wilco Tielen hard raak. Even later was hij echter de schlemiel door na te trappen.

DIOZ zocht vervolgens naar een doelpunt. Roland van Hooff was het meest dichtbij, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.
Even later stond het duel op zijn kop toen Keano Elgin uit de counter de 1-2 voor DEVO maakte. DIOZ liep zich daarna stuk op een geel-zwarte muur.

DIOZ-DEVO 1-2 (1-0). 42. Gijs Kuijstermans 1-0, 57. Wilco Tielen 1-1, 78. Keano Elgin 1-2.[n]