Het monumentale toegangsgebouw van het Arboretum Oudenbosch, voormalige bakkerij van de Paters Jezuïeten, gebouwd in 1889. FOTO FRANK VAN ANDEL
Het monumentale toegangsgebouw van het Arboretum Oudenbosch, voormalige bakkerij van de Paters Jezuïeten, gebouwd in 1889. FOTO FRANK VAN ANDEL Frank van Andel

Arboretum open tijdens
Open Monumentendagen

OUDENBOSCH - Het programma begint op vrijdag 11 september met de Open monumenten klassendag.


Leerlingen van de basisscholen de Linde uit Oud Gastel en de Steiger uit Stampersgat bezoeken de tuin van Arboretum Oudenbosch. Vrijwilligers van de tuin hebben op het landelijke thema “ leren “ een programma bestaande uit vijf opdrachten gemaakt waarbij de kinderen hun zintuigen en handen moeten gebruiken. De kinderen worden in groepjes van vijf verdeeld en gaan onder begeleiding van een vrijwilliger de verschillende opdrachtjes op posten verspreid door de tuin uitvoeren.


12 en 13 september
Zaterdag en zondag, 12 en 13 september is de tuin van Arboretum Oudenbosch gratis te bezoeken.

Zoals ieder jaar kunt u op beide dagen de tuin in het centrum van Oudenbosch gratis bezoeken vanaf 12.00 uur. Voor een wandeling langs de vele bomen en planten of alleen of gezamenlijk je eigen boom ontdekken uit de Keltische Bomenhoroscoop. Een andere optie is met kinderen of kleinkinderen de Kabouterzoektocht.

Op zondag 13 september 13.30 uur gratis rondleiding met gids

Op monumentenzondag starten we weer met de gebruikelijke gratis rondleiding voor bezoekers van het Arboretum op de 2e zondag van de maand. Om voldoende afstand te houden en voor de verstaanbaarheid van de gids neemt die maximaal 8 personen mee voor een rondleiding langs de rijke collectie bomen en planten. Vanwege de te verwachten belangstelling zijn er meerdere rondleidingen die starten om 13.30 uur. Vanaf 12.00 uur kunnen belangstellenden op volgorde van binnenkomst en voor zover beschikbaar, een gratis ticket krijgen om deel te nemen.


Expositie
In de maanden september en oktober exposeert Hermien de Bruijn haar oeuvre in de expositieruimte van de tuin in Oudenbosch. Voor deze expositie heeft zij als alternatief acryl schilderijen en tekeningen gemaakt, die geïnspireerd zijn op de natuur.
Cursisten van docente Anne-Riet Vugts hebben afgelopen zomer hun opleiding afgesloten met het maken van een kunstwerk in het Amerikaanse gedeelte van de tuin.


Openingstijden
Raadpleeg voor openingstijden, tarieven en evenementen onze website. RIVM richtlijnen gelden voor de veiligheid.[n]