Bibliotheek WB. FOTO YVONNE EGMOND
Bibliotheek WB. FOTO YVONNE EGMOND Yvonne Egmond

Met de Plusbus naar de bibliotheek in Oudenbosch

OUD GASTEL - Het haal- & brengpunt van Bibliotheek West-Brabant in Oud Gastel blijft vanwege de COVID19-maatregelen voorlopig nog gesloten. Klanten van de bibliotheek zijn kunnen terecht in de Bibliotheek in Oudenbosch om daar hun favoriete boek uit de collectie te kiezen.


De openingstijden in Oudenbosch zijn alweer verruimd. U kunt daar terecht op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.30 en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.


Plusbus naar Oudenbosch
Gezellig met de Plusbus naar de Bibliotheek. Leest u graag maar is het lastig om zelfstandig naar de Bibliotheek in Oudenbosch te gaan? Met de Plusbus van Surplus kunt u toch naar de Bibliotheek. Vanaf maandag 21 september rijdt de Plusbus om 13.00 van het Pluspunt in Oud Gastel naar de Bibliotheek Oudenbosch. U wordt opgehaald vanaf 13.00 uur. Er kunnen maximaal 6 personen meerijden en aanmelden is verplicht.

De bibliotheek gaat op maandag speciaal voor bezoekers met de Plusbus een half uur eerder open, vanaf 13.30 bent u welkom. Tijdens het bezoek aan de Bibliotheek kunt u zelf rustig uw boeken, tijdschriften of een dvd uitzoeken. Er zijn medewerkers aanwezig om te helpen of een praatje te maken.

Om 14.15 wordt u weer opgehaald en terug naar Oud Gastel gebracht. Wilt u nog wat langer in Oudenbosch blijven om een boodschap te doen of een rondje te wandelen, dan is er om 15.30 een tweede mogelijkheid om mee terug naar Oud Gastel te rijden. Uw terugrit kunt u met de chauffeur afspreken.

Gebruik van de PlusBus kost € 2,50 per enkele rit. Om boeken te kunnen lenen moet men lid zijn van de Bibliotheek. Om mee te kunnen rijden moet u zich uiterlijk maandag vóór 11.00 uur aanmelden bij Loket Surplus: 0165 313100.


Hulp bij reserveren
Leden van Bibliotheek WB kunnen op alle geopende locaties boeken reserveren, ophalen en terugbrengen.

Je kunt bijvoorbeeld boeken lenen in Roosendaal en terugbrengen in Oudenbosch. Heb je moeite met reserveren of beschik je thuis niet over een computer, dan kun je in de bibliotheek terecht waar de gastvrouwen graag helpen met reserveren van de boeken.

Heeft u een boek gereserveerd dan krijgt u thuis bericht dat het boek voor u klaar ligt.[n]