Het bestuur: (vlnr) Paul Buijs, André de Boeck en Jan Sips.
Het bestuur: (vlnr) Paul Buijs, André de Boeck en Jan Sips.

Corona de valse noot voor nieuw Projectkoor Halderberge

OUDENBOSCH - Sinds kort heeft Halderberge er een nieuw projectkoor bij; een initiatief van Paul Buijs die bij popkoor Muzikaèl veel ervaring heeft opgedaan als muzikant en voormalig dirigent.


In het najaar van 2019 liep Paul met de gedachte rond om een projectkoor op te zetten voor mensen die het leuk vinden om projectmatig te zingen. Hij kreeg hiervoor bijval van Jan Sips en André de Boeck en samen hebben ze, als bestuur, 'Stichting Projectkoor Halderberge' opgericht. Het eerste project zou een 'Kerstspecial' worden, met twee uitvoeringen in de sfeervolle kapel van Conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven.

Na maanden van voorbereiding werden zangers, bandleden en sponsoren benaderd. Daar was genoeg animo voor en zo kwam de lang gekoesterde wens van Paul in vervulling! Al snel meldden zich 36 zangers zich aan! Met professioneel muzikant Co Vergouwen werd een samenwerking aangegaan voor het schrijven van een groot aantal mooie arrangementen. Daarnaast voegde Co zich als pianist, samen met de bekende muzikant Rogier de Pijper (dwarsfluitist), toe aan het inmiddels reeds uit 11 man bestaande combo! Beide rasmuzikanten werden verder aangevuld met hoorn, hobo, trompet, trombone, saxofoon, keyboard, gitaar, basgitaar en slagwerk.

Nadat de arrangementen waren geschreven kregen de koorleden deze begin mei digitaal toegestuurd.

Met de ingezongen bestanden per stemgroep kon het repeteren thuis beginnen.


Het mocht niet zo zijn

Vanaf september stonden de gezamenlijke repetities op het programma, met in achtneming van de 1,5 meter! Maar helaas, het mocht niet zo zijn!

Vanwege de perikelen rondom het coronavirus en de daarmee niet haalbare wenselijke uitvoerbaarheid voelde het bestuur zich genoodzaakt het kerstconcert te annuleren.


Volgend jaar

Alle ogen zijn nu gericht op volgend jaar: Op 19 december 2021 hoopt het Projectkoor Halderberge de prachtige Kerstspecial alsnog aan u te presenteren.

Mocht u geïnteresseerd zijn om meer over dit Projectkoor te willen weten of lijkt het u leuk om mee te zingen?

Bezoek dan de website www.projectkoorhalderberge.nl[n]