Wisselende uitslagen voor teams van BC Hoeven

HOEVEN - Shot BC 3-Hoeven BC 1. Ondanks dat Maud en Jeske een lekkere pot speelden waren hun tegenstanders in de damesdubbel een maatje te groot en werd er in 2 sets verloren.

Peter en Patrick moesten in de 1e set hun draai nog vinden en verloren dan ook ruim. Na wat tips van coach Ad Jochems werd de wedstrijd in 3 zwaarbevochten sets alsnog over de streep getrokken. Maud wist als enige haar singlepartij naar zich toe te trekken en verdiend te winnen. De mixpartij van Maud en Patrick werd na een redelijke 1e set een oorwassing in de 2e set en dus een kansloze nederlaag. Jeske en Peter konden er wel een spannende partij van maken maar werd toch ook door hen in 2 sets nipt verloren. Einduitslag 2-6.

Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd voor het 2e team op het programma tegen BC Bever in Rijen. De herendubbel van Jordy en Daniël ging verloren maar de damesdubbel van Denise en Kirsten werd gewonnen. Christian verloor verrassend zijn single maar Kirsten compenseerde op haar beurt weer door haar partij wel te winnen. Zowel Denise als Jordy wisten beide hun singlepartij ook te winnen zodat een gelijkspel al zeker was. Daniël en Denise kregen geen grip op de wedstrijd en verloren helaas maar Christian en Kirsten konden in twee sets de wedstrijd naar zich toetrekken. Met een eindstand van 3-5 is de competitie goed gestart!

Het 3e team moest in Dongen spelen tegen Shot 4. Hoeven 3 stelde zich nadrukkelijk kandidaat voor het kampioenschap. Een overduidelijke 0-8 overwinning was het resultaat met vrijwel allemaal ruime zeges. Alleen de single partijen van Ruud en die van Esmée moesten in een 3-setter beslecht worden.

BC Hoeven 4 speelde tegen BCRS te Spijkenisse. Denise kon er niet bij zijn maar Willy viel in. Marty en Leon hielden zich goed staande, maar het eerste punt ging naar de tegenstander. Willy en Colinda wonnen de 1e set maar trokken in de 2 sets die volgden aan het kortste eind. Marty wist z'n eerste set nét niet te winnen, ging vol vertrouwen de 2e set in, maar helaas ging zijn tegenstander er met het punt vandoor. Leon wist ook geen punt te bemachtigen. Colinda won haar single en haalde het eerste punt. Willy begon goed, maar haar tegenstander eindigde beter en ging er met de winst vandoor. De mix van Marty en Colinda werd een spannende driesetter. De eerste set nét niet gewonnen, de 2e met gemak gewonnen, en de 3e set met 2 punten verschil gewonnen. Leon en Willy was het niet gegund, zij verloren beide sets. Eindstand 6-2 voor BCRS.[n]