One day
One day

Film 'One day' te zien bij Filmtheater Fanfare

OUDENBOSCH - Daar is weer zo’n ‘vergezochte’ film, uit Hongarije namelijk, die onze aandacht trok en ons ook na de vertoning nog bezighield. One Day, donderdag 1 en dinsdag 6 oktober om 20.15 uur.

Het gaat - zoals de titel zegt - over (eigenlijk net iets meer dan) één dag uit het leven van Anna en haar drie kinderen, haar man, haar baan en de grote druk waaronder zij staat om vele ballen hoog te houden. Dat lukt haar vooralsnog net, maar al die afspraken, verplichtingen en regeltjes zorgen er wel voor dat ze haar man Szabolcs steeds minder vaak ziet. Ze verwacht zelfs dat ze hem zal verliezen als vriendin Gabi aan de deur staat, de vrouw met wie Szabolcs een kortstondige affaire had. Of is dat niet het geval, want wie moet ze geloven?

Regisseuse Zsófia Szilágyi won met One day vorig jaar in Cannes de FIPRESCI-prijs voor beste debuutfilm. Een film in de Halderbergse Cultuurmaand in het kader van het thema 'Leermonument'. Hongarije 2019. Regie: Zsófia Szilágyi. Duur: 99’. Met: Zsófia Szamosi, Leó Füredi, Ambrus Barcza e.a. De film wordt zonder pauze vertoond.

Verwacht: do 8 en ma (!) 12 okt. Corpus Christi (Komasa) 20.15u.

Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl.[n]